Șef din DSP Timiș REȚINUT de DNA pentru luare de MITĂ

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 iunie 2016, a inculpatului:

VLAICU ȘERBAN, la data faptei delegat în funcţia de inspector șef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită..

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17 iunie 2016, inculpatul Vlaicu Șerban a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 400 euro și mai multe produse alimentare (produse din carne, pește), iar la data de 22 iunie 2016 a primit 1.800 lei, pentru ca în schimb să renunțe la aplicarea vreunei sancțiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denunțătorului. Totodată, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri că îi va oferi pe viitor protecție în ceea ce privește activitatea de inspecție desfășurată de organele de control din cadrul DSP Timiș.

Procurorii au procedat la constatarea infracțiunii fragrante, la data de 22 iunie 2016, asupra inculpatului fiind găsită suma de 1.800 lei.

La data de 23 iunie 2016, inculpatul urmează să fie prezentat la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!