Şefa DSP Dolj a fost depistată pozitiv la SARS-CoV-2 după a doua doză de vaccin. Cum este explicată situaţia

Şefa DSP Dolj a fost depistată pozitiv la SARS-CoV-2 după a doua doză de vaccin. Cum este explicată situaţia

Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a fost confirmată pozitiv la trei zile după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin. Soţul, şi el angajat DSP, este în aceeaşi situaţie. La fel şi soacra directoarei, scrie Adevărul.

Valeria Andreescu şi soţul său, inginer la serviciul administrativ al DSP Dolj,  şi-au făcut rapelul pe data 26 ianuarie 2021. Barbatul a fost primul care a început să se simtă rău. Avea temperatură şi alte simptome specifice infectării cu COVID 19.

Cei doi şi-au făcut testul RT-PCR, iar ambii au ieşit pozitivi. În acest moment, Valeria Andreescu şi soţul său se află în izolare. 

Specialiştii din Ministerul Sănătăţii au făcut precizări că astfel de situaţii pot să apară.
 
„Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eşec al vaccinării în general, al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer în particular”, se arată pe site-ul Guvernului României.
 
„În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze (cazul care face obiectul ştirii), întrucât acea perioadă este considerată perioadă de “fereastră imunologică”, adică perioada când încă nu a apărut răspunsul imun.
 
O altă explicaţie poate fi şi aceea că persoana respectivă, despre care relatează ştirea, era, în momentul vaccinării, fie în perioada de incubaţie, fie deja infectată şi aflată în fază asimptomatică", se mai precizează pe site-ul Guvernului României.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!