Șefa guvernului polonez afirmă că va semna declarația de la Roma

Șefa guvernului polonez afirmă că va semna declarația de la Roma

Prim-ministrul polonez Beata Szydlo a afirmat vineri că va semna declarația finală a summitului european de la Roma, deoarece acum documentul 'este în cele din urmă acceptabil pentru toți', informează EFE.

Înainte de a se îmbarca într-un avion având ca destinație capitala Italiei, Szydlo a afirmat că textul declarației care va fi adoptate la Roma ''poate fi semnat de Polonia'', deoarece s-a ajuns la ''un compromis acceptabil pentru toți''.

Joi, într-o neobișnuită apariție televizată în fața națiunii, șefa executivului de la Varșovia dădea asigurări că acest document nu va fi semnat de către Polonia dacă nu vor fi luate în calcul obiecțiile acestei țări.

Polonia formulase patru solicitări importante: respingerea unei Europe cu mai multe viteze, întărirea rolului parlamentelor naționale în detrimentul Bruxellesului, coordonarea cu NATO în domeniul politicii apărării comune și o agendă socială a UE care să nu blocheze punerea în aplicare a principiilor pieței comune.

Acestea sunt cele patru puncte de bază pe care Varșovia le vrea incluse în declarația comună de la Roma, declara joi Szydlo, care avertizase cu acest prilej că țara sa ar putea refuza să semneze documentul dacă cele patru puncte nu se regăsesc în varianta finală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…