Șefa guvernului polonez afirmă că va semna declarația de la Roma

Șefa guvernului polonez afirmă că va semna declarația de la Roma

Prim-ministrul polonez Beata Szydlo a afirmat vineri că va semna declarația finală a summitului european de la Roma, deoarece acum documentul 'este în cele din urmă acceptabil pentru toți', informează EFE.

Înainte de a se îmbarca într-un avion având ca destinație capitala Italiei, Szydlo a afirmat că textul declarației care va fi adoptate la Roma ''poate fi semnat de Polonia'', deoarece s-a ajuns la ''un compromis acceptabil pentru toți''.

Joi, într-o neobișnuită apariție televizată în fața națiunii, șefa executivului de la Varșovia dădea asigurări că acest document nu va fi semnat de către Polonia dacă nu vor fi luate în calcul obiecțiile acestei țări.

Polonia formulase patru solicitări importante: respingerea unei Europe cu mai multe viteze, întărirea rolului parlamentelor naționale în detrimentul Bruxellesului, coordonarea cu NATO în domeniul politicii apărării comune și o agendă socială a UE care să nu blocheze punerea în aplicare a principiilor pieței comune.

Acestea sunt cele patru puncte de bază pe care Varșovia le vrea incluse în declarația comună de la Roma, declara joi Szydlo, care avertizase cu acest prilej că țara sa ar putea refuza să semneze documentul dacă cele patru puncte nu se regăsesc în varianta finală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia