Şefa secţiei Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, nevaccinată, a murit din cauza COVID-19

Şefa secţiei Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, nevaccinată, a murit din cauza COVID-19

Medicul şef al Secţiei Cardiologie I din Spitalul Judeţean Sibiu, Gabriela Eminovici, a murit, joi, din cauza COVID-19. Aceasta era internată din 20 aprilie într-un spital din Sibiu şi fusese adusă astăzi la Oradea pentru a fi transferată în Germania, scrie Adevărul .

Anunţul a fost făcut de către Spitalul Judeţean Sibiu.
„Dragi prieteni, cu mare tristeţe vă anunţăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte şi să o odinească în pace! S-a stins din viaţă un cardiolog de excepţie, cu o pregătire deosebită şi cu o reală vocaţie, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârşit”, a transmis, joi seară, Spitalul Judeţean Sibiu.
Colectivul spitalului a transmis condoleanţe.
„Din nefericire, deşi mai avea multe de oferit, atât pe plan profesional cât şi pe plan personal, viaţa şi cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecţia cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor”, au mai transmis oficialii spitalului.
Aceştia fac apel la vaccinare.
„Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări şi a cazurilor grave, prin vaccinare”, au afirmat oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.
Iniţial, a ajuns la Boli Infecţioase şi se declara recunoscătoare colegilor săi pentru dăruire şi implicare. Apoi, când starea de sănătate s-a agravat, a fost transferată la Anestezie şi Terapie Intensivă Modular COVID, din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Sibiu.
Între timp, însă, familia medicului cardiolog a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru transfer la un spital din Germania, solicitare care nu a fost aprobată, pe motiv că proceduri similare pot fi oferite şi în spitalele din România.
Numai că rudele au declarat că din moment ce nu este posibil transferul cu ajutorul Statului, vor apela la ajutorul comunităţii şi vor face transferul pe propria răspundere.
De miercuri, 28 aprilie, pe reţelele de socializare s-a demarat o amplă campanie de strângere de fonduri de către colegi şi apropiaţi pentru strângerea a aproximativ 40.000 de euro - costuri care implică transportul asigurat de echipa germană, cu echipamentele necesare.
Joi, 29 aprilie, sora şefei de la Cardiologie 1 - Sibiu a anunţat că suma necesară pentru transferul cu un avion medical privat a fost strânsă şi că se aşteaptă veşti pentru a fi transportată în afara graniţelor ţării.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria