Șefa Spitalului Judeţean Vaslui, transferată în stare gravă la Institutul Matei Balş, cu suspiciune de COVID-19. Fiul ei, contact cu adolescenţii din focarul de la Costineşti

Șefa Spitalului Judeţean Vaslui, transferată în stare gravă la Institutul Matei Balş, cu suspiciune de COVID-19. Fiul ei, contact cu adolescenţii din focarul de la Costineşti

Șefa Spitalului Judeţean Vaslui, transferată în stare gravă la Institutul Matei Balş, cu suspiciune de COVID-19. Fiul ei, contact cu adolescenţii din focarul de la Costineşti.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Ana Rinder (43 ani), a ajuns marţi, 11 august în stare gravă la unitatea medicală pe care o conduce, prezentând simptomatologie specifică COVID-19. Fiul ei este contact cu adolescenţii confirmaţi pozitiv în focarul de la Costineşti.

Ana Rinder se afla în izolare, alături de fiul ei, de mai multe zile. Ea şi-a adus fiul acasă, după ce în grupul lor de prieteni o adolescentă a fost confirmată cu COVID-19. Tânăra, fiica unui ambulanţier, s-a deplasat pe litoral fără a mai aştepta rezultatele testului COVID, pe care îl efectuase în Vaslui, fără ca prietenii să ştie despre situaţia ei.

Ana Rinder s-a întors cu fiul ei de pe litoral şi, potrivit apropiaţilor, s-au izolat la domiciliu pentru că niciunul dintre ei nu prezentau simptomatologie. Starea de sănătate a managerului a fost una bună, fără simptome de boală, până noaptea trecută când s-a deteriorat brusc.

Marţi dimineaţă, aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în stare foarte gravă, potrivit unor surse medicale, precomatoasă. A fost internată la Secţia Terapie Intensivă, în izolator, iar în urma investigaţiilor tomografice, în urma cărora s-au evidenţiat leziuni cerebrale şi pulmonare.

Medicii din Vaslui au decis să solicite sprijin Spitalului Matei Balş din Bucureşti, pentru transfer. ”Managerul Spitalului Judeţean va fi transferat la Matei Balş. Decizia este una medicală, luată de medicii din cadrul spitalului”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Deocamdată nu s-a stabilit modalitatea în care se va realiza transferul, având în vedere stare de sănătate a pacientei.

În vârstă de 43 ani ani, Ana Rinder este manager al celei mai mari unităţi sanitare din judeţ din 2013 şi este cunoscută în zonă ca fiind unul dintre cei mai dinamici manageri pe care i-a avut spitalul din Vaslui. Sub mandatele acesteia, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a derulat cele mai ample proiecte de reabilitare şi modernizare, atât în privinţa condiţiilor pentru pacienţi, cât şi a aparaturii medicale.

Iresponsabilitatea care a dus la un val de îmbolnăviri

Autorităţile sanitare din Vaslui au intrat în alertă pe 3 august, când o elevă de clasa a XII-a, a fost confirmată cu COVID-19. Tânăra efectuase testul pe 31 iulie, deoarece prezenta semne de răceală, însă nu a mai aşteptat rezultatele plecând la mare cu un grup de prieteni. În total, 31 de tineri, printre care şi fiul Anei Rinder, au ajuns pe litoral. Adolescenţii nu ştiau că amica lor a efectuat testul COVID.

Printre tinerii care au ajuns pe litoral s-a numărat şi fiul managerului spitalului din Vaslui, coleg de liceu cu eleva infectată pozitiv. După ce autorităţile au confirmat diagnosticul adolescentei, Ana Rinder a fost primul părinte care şi-a luat copilul de la mare şi au făcut cale-ntoarsă la Vaslui.Toţi membrii grupului au fost aduşi înapoi în judeţ de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. În urma testărilor iniţiale, zece tineri au fost confirmaţi cu COVID-19.

Ulterior, încă un tânăr a fost confirmat pozitiv. În total, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 12.

Astăzi, după ce mama sa a ajuns în stare gravă la spital, fiul managerului Ana Rinder a fost transportat şi el la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru evaluare medicală şi testare. Poliţiştii din Vaslui au anunţat că au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi-a trimis Corpul de Control la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui pentru a verifica în ce condiţii şi-a transportat ambulanţierul fiica de pe litoral, acasă, cu ambulanţa, folosind foaia de parcurs a altui coleg.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina