Șefii SNGN Romgaz Târgu Mureș rămân sub control judiciar

Șefii SNGN Romgaz Târgu Mureș rămân sub control judiciar

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, marți, excepțiile invocate și contestațiile formulate în dosarul șefilor sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Avram Pantelimon, directorul sucursalei, Ștefan Ioan, directorul tehnic, Mincan Emil Valentin, șeful Secției de Producție și Olaru Ioan Tiberiu, șeful Serviciului Proiectare, și a menținut încheierea penală a Tribunalului Mureș, referitoare la măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul privind propunerea Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Târgu Mureș de arestare preventivă pentru 30 de zile a șefilor Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz a ajuns la Tribunalul Mureș în data de 28 ianuarie, judecătorul pentru drepturi și libertăți stabilind măsura preventivă a controlului judiciar.

Procurorii DNA au dispus, în 27 ianuarie, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpaților Avram Pantelimon, directorul Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz , Ștefan Ioan, directorul tehnic al sucursalei, Mincan Emil Valentin, șeful Secției de Producție și Olaru Ioan Tiberiu, șeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA remis AGERPRES, în primăvara anului 2014, Avram Pantelimon împreună cu Mincan Emil Valentin, Ștefan Ioan și Olaru Ioan Tiberiu, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, în condițiile construirii unui cartier de locuințe pe raza orașului, să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale.

''Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică. Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz — Sucursala Târgu Mureș s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăți în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă', precizează documentul.

În același dosar, în data de 21 ianuarie, reprezentanții Serviciului Teritorial Târgu Mureș a Direcției Naționale Anticorupție au descins la Primăria Târgu Mureș și la filiala Romgaz din oraș, de unde au ridicat documente referitoare la o serie de lucrări efectuate de Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz în Cartierul Belvedere.

Descinderile de la Primăria Târgu Mureș au vizat Direcția Arhitect șef, precum și Compartimentul de investiții, pentru a se stabili modul în care Romgaz a efectuat lucrările constând în devieri de conducte, în zona cartierului Belvedere din Târgu Mureș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia