Șeful Administrației Finanțelor Publice Harghita, trimis în judecată de procurorii DNA

Șeful Administrației Finanțelor Publice Harghita, Kedves Emeric, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, alături de Cârcu Dan Mugur, care va fi judecat pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de DNA, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în anul 2012, Agenția Națională de Integritate a stabilit existența unei stări de incompatibilitate în care s-ar fi aflat Kedves Emeric, la data faptelor director al Administrației Județene a Finanțelor Publice Harghita. În 2014, raportul de evaluare întocmit de Agenția Națională de Integritate — Inspecția de Integritate, a rămas definitiv, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Documentul în cauză a fost trimis Comisiei de Disciplină din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru declanșarea procedurii disciplinare față de inculpatul Kedves Emeric.

Sursa citată precizează că, în acest context, pentru a evita suportarea unor efecte în plan profesional, Kedves Emeric i-a solicitat ajutorul lui Cârcu Dan Mugur, 'care a deținut diverse funcții de conducere în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, pentru ca acesta să-și exercite influența pe care o avea sau lăsase să creadă că o avea asupra unor funcționari din cadrul A.N.A.F. și a unor magistrați de la Înalta Curtea de Casație și Justiție'.

Procurorii menționează că, pentru acest ajutor, Cârcu Dan Mugur a pretins și primit de la Kedves Emeric suma de 1000 lei.

În rechizitoriu se mai arată că, în anul 2009, Kedves Emeric, 'în calitate de șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Harghita, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, a emis o decizie prin care a admis contestația formulată de un om de afaceri și i-a restituit acestuia din urmă în mod ilegal suma de 431.830, 48 lei'.

Potrivit procurorilor, această sumă de bani reprezenta TVA achitată de omul de afaceri pentru achiziționarea, prin licitație publică, a unui imobil executat silit și despre care acesta susținea că ar fi fost plătită în plus față de obligațiile sale fiscale.

În comunicatul DNA se arată că Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat faptul că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 431.830,48 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

În cauză s-a dispus 'instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului Kedves Emeric, până la concurența sumei de 431.830,48 lei'.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

5 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I