Șeful ANAF a DEMISIONAT! Un slugoi al lui Găurel, Tutunaru, favorit să fie noul șef!

Șeful ANAF a DEMISIONAT! Un slugoi al lui Găurel, Tutunaru, favorit să fie noul șef!

Dragoș Doroș şi-a dat demisia în această seară din funcţia de şef al ANAF după ce Executivul a anunţat că formularul 088 va fi eliminat, iar ministrul de Finanţe Viorel Ştefan a declarat în şedinta de guvern de azi ca va face o evaluare a activităţii conducerii ANAF, anunță Capital.ro.

Decizia lui Doros survine in contextul in care ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a anuntat eliminarea formularului 088 de inregistrare in scopuri de TVA si o analiza a activitatii presedintelui Fiscului, sugerand ca cele doua masuri au legatura intre ele.

Unul dintre numele vehiculate pentru sefia Fiscului este Florin Tutunaru, vicepresedinte ANAF. Acesta este cunoscut ca apropiat al sefului PSD Liviu Dragnea, persoana care l-ar fi sprijinit sa ajunga la ANAF. Nu este sigur ca acesta va si accepta noua functie.

 Dragoş Doroş a fost numit şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii a prim-ministrului Dacian Cioloş, publicate, la 4 martie 2016, în Monitorul Oficial. Conform deciziei, Dragoş Doroş a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF.

Acesta declara într-un interviu pentru Capital că "de anul acesta sunt peste 7 milioane de documente care vor putea fi emise şi depuse online de către contribuabili. Vorbim aici de adeverinţe de venit, certificate de atestare fiscală şi aşa mai departe. De asemenea, până la finalul anului, vom lansa o aplicaţie a ANAF cu informaţii şi notificări care să vină în ajutorul contribuabililor. Toată marfa confiscată de ANAF se va putea cumpăra, în circa două luni, online, transportul fiind asigurat contracost. Va fi un magazin virtual al Fiscului la care vor avea acces toţi cei interesaţi. Într-o lună, toate persoanele fizice, dar şi cele juridice, îşi vor putea plăti taxele impozitele şi online, prin ghişeul.ro".

Cine e Dragoş Doroş

Dragoş Doroş a absolvit, în 1996, Facultatea de Comerţ şi Relaţii Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice. În 2008, a obţinut o certificare în Consultanţă fiscală, la Camera Consultanţilor Fiscali din România. În perioada 2008-2010, a urmat diverse studii şi stagii de pregătire în România, Austria şi Franţa, în domeniul aplicării Convenţiilor de evitare a dublei impuneri, a metodologiilor de control în privinţa preţurilor de transfer, îmbunătăţirii capacităţii administrative a sistemelor fiscale, etc. În perioada 2009-2010, a urmat un curs postuniversitar la Academia de Studii Economice, obţinând diploma în Managementul instituţiilor publice, comunicare, dezvoltare regională, resurse umane.

În perioada 2000-2004, a fost manager al departamentului de consultanţă fiscală la Ernst&Young Romania, iar din 2004 până în 2008, a ocupat funcţia de Senior Manager la departamentul de consultanţă fiscală din cadrul casei de avocatură Boştină & Asociaţii.

A fost director general al Direcţiei Generale Legislaţie Impozite Directe, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice (2008-2010), partener în cadrul firmei de avocatură Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen, la departamentul de consultanţă fiscală (2010-2012) şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (apr.—mai 2012).

În 2013, Dragoş Doroş a fost numit director al diviziei de asistenţă fiscală din cadrul firmei KPMG, funcţie pe care a deţinut-o până la numirea ca preşedinte al ANAF.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?