Șeful ANP: Am luat hotărârea să sesizăm Parchetul în cazul Penitenciarului Giurgiu

Șeful ANP: Am luat hotărârea să sesizăm Parchetul în cazul Penitenciarului Giurgiu

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisar șef Marius Vulpe, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Parchetul va efectua o anchetă la Penitenciarul din Giurgiu.

Șeful Penitenciarelor, Marius Vulpe, a precizat că a avut o sesizare venită din partea Ministerului Justiției privind eventuale nereguli la Penitenciarul din Giurgiu.

'Am făcut o minimă verificare. Un angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost la fața locului. El ne-a comunicat că cele verificate exced puterii de anchetă și verificare a ANP. Atunci am luat hotărârea să sesizăm Parchetul, care poate face anchete mai ample', a declarat Marius Vulpe.

El a spus că procurorii vor stabili dacă demersurile întreprinse de oamenii legii pentru stingerea conflictelor din penitenciare au fost corecte sau nu.

'E vorba și de deținuți care au fost transferați de acolo, e vorba și de o intervenție în forță în urma revoltei deținuților. Vom vedea cum evoluează ancheta și ce măsuri vom lua', a mai spus Marius Vulpe.

Directorul ANP a adăugat că în urma revoltelor din 15 penitenciare, din luna iulie, mai mulți deținuți s-au plâns de intervenția în forță a forțelor de ordine. Alții au reclamat că au fost mutați la alte unități de detenție din țară.

Ca urmare a protestelor, patru deținuți încarcerați la Penitenciarul Giurgiu acuză acum că au fost "bătuți cu bestialitate" pentru instigare la revoltă. Deși ei au prezentat și certificate medico-legale, conducerea penitenciarului neagă acuzațiile aduse.

AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”