Şeful armatei britanice avertizează populaţia să nu se alăture luptei din Ucraina

Şeful armatei britanice avertizează populaţia să nu se alăture luptei din Ucraina

Şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie i-a avertizat pe britanici să nu se îndrepte spre Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei, într-o mustrare clară la adresa şefei diplomaţiei Liz Truss, după ce aceasta şi-a exprimat sprijinul pentru cei care se alătură luptei, relatează PA Media/dpa.

"Am fost foarte clari că este atât ilegal, cât şi nefolositor pentru militarii britanici şi pentru populaţia britanică să înceapă să se îndrepte spre Ucraina în acest sens", a declarat amiralul Sir Tony Radakin pentru emisiunea Sunday Morning de la BBC.

Săptămâna trecută, Truss a declarat că va sprijini "absolut" pe oricine doreşte să lupte, în condiţiile în care mai mulţi britanici au dorit să ajute Ucraina să se apere împotriva invaziei lui Vladimir Putin.

Comentariile doamnei Truss sunt în contradicţie cu sfatul Ministerului de Externe de a nu călători în Ucraina, iar premierul Boris Johnson şi alţi câţiva colegi de cabinet au avertizat, de asemenea, britanicii să nu călătorească în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat formarea unei "legiuni internaţionale" pentru a-şi apăra ţara, făcând apel la voluntari străini să se prezinte şi promiţându-le arme pentru a lupta împotriva trupelor ruseşti.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF