Șeful Biroului Rutier Piatra Neamț și șase agenți, arestați preventiv

Șeful Biroului Rutier Piatra Neamț și șase agenți, arestați preventiv

Comisarul șef Viorel Andronic, șeful Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț, și șase agenți din subordine, reținuți de procurorii DNA Bacău, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, joi, prin decizia Curții de Apel Bacău, pentru mai multe fapte de luare și dare de mită și fals intelectual, potrivit unor surse oficiale.

Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Alți șapte agenți de la același birou, dar și de la cel de ordine publică au fost puși sub control judiciar.

Anchetatorii susțin că, în perioada 22 aprilie — 18 mai 2016, cei 14 polițiști au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori.

Polițiștii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, se arată în comunicatul menționat.

'Inculpații Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurențiu, Covasan Dragomir — Loredan și Berbec Ionuț-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecința reducerii amenzii. La datele de 25 aprilie 2016 și 29 aprilie 2016, inculpații Greaca Marius-Laurențiu și Neamțu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificați inculpatului Andronic Viorel, în legătură cu atribuțiile acestuia de coordonare a activității Biroului Rutier și controlul asupra agenților din cadrul biroului', precizează un comunicat al DNA.

În afară de comisarul șef Viorel Andronic, șeful Biroului Rutier, au mai fost arestați preventiv și agenții Iulian Ciolpan, Laurențiu Marius Greaca, Constantin Neamțu, Bogdan Eugen Miziligeanu, Loredan Dragomir Covasan și Ionuț Alexandru Berbece.

Cei șapte agenți puși sub control judiciar sunt Ioan Alexandru Gălușcă, Ioan Botca Inimosu, Marius Ioan Munteanu, Ionuț Popescu, Vasile Lucian Chifu, Adrian Ovidiu Zaharia și Cristian Nicolae Buga.

În cauză, procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, se menționează în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …