Şeful cancelariei prezidenţiale a Ucrainei: Este vitală finalizarea fazei active a războiului înainte de venirea iernii

Şeful cancelariei prezidenţiale a Ucrainei: Este vitală finalizarea fazei active a războiului înainte de venirea iernii

Iermak a precizat că armata rusă atacă deja astfel de infrastructuri: „Acesta este unul dintre motivele pentru care vrem să luăm măsuri maxime pentru a pune capăt fazei active a războiului până la sfârşitul toamnei'. Războiul declanşat de Rusia în Ucraina durează deja de şase luni, notează DPA.

În prezent, armata ucraineană face tot posibilul pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruşi, a subliniat el, avertizând că atât timp cât trupele ruse îşi consolidează mai mult poziţiile pe teritoriul Ucrainei, cu atât devine mai dificil de realizat acest obiectiv.

Rusia, care a declanşat o invazie la scară largă în Ucraina la 24 februarie, ocupă aproximativ o cincime din ţara vecină, inclusiv Peninsula Crimeea, pe care o anexase deja în 2014. În prezent, nu există niciun indiciu privind o potenţială soluţie negociată, scrie Agerpres.

General-maiorul Dmitri Marcenko din armata ucraineană consideră că faza activă a războiului în Ucraina se poate încheia înainte de sfârşitul anului prin recucerirea regiunii Herson.

Surse ale comandamentului militar ucrainean au declarat pentru publicaţia Slovo i dilo, că o victorie finală pentru Ucraina este posibilă abia din primăvară.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, declarase într-un interviu acordat antenei ucrainene a BBC la 15 iulie că el consideră posibil de încheiat războiul cu Rusia până la sfârşitul acestui an, cel puţin eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia după 24 februarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”