Șeful contrainformațiilor americane încătușează un șofer care a intrat cu mașina într-un restaurant

Șeful contrainformațiilor americane încătușează un șofer care a intrat cu mașina într-un restaurant

Poate doar în zona Washington ar putea fi văzut șeful contrainformațiilor americane încătușând un suspect după ce i-a întrerupt prânzul cu o mașină ce a intrat în restaurant și a fost cuprinsă de flăcări, notează agenția Reuters.

Sursa foto: dni.gov

Directorul Contrainformațiilor Naționale din Statele Unite William "Bill" Evanina mânca la Silver Diner în McLean, statul Virginia, miercuri, când un Hummer a intrat în clădire și a luat foc, a declarat un oficial din cadrul informațiilor americane, care a descris incidentul cu condiția anonimatului.
   
O înregistrare video postată pe YouTube îi arată pe Evanina, îmbrăcat în costum, și pe doi dintre comesenii săi trăgându-l afară din Hummer pe șofer.
   
Bărbatul cade și Evanina, un fost agent al Biroului Federal de Investigații, îl încătușează cu mâinile la spate, în timp ce se aud sirene și ies flăcări din mașină.
   
Oficialul din cadrul informațiilor a declarat joi că cei doi tovarăși ai lui Evanina erau un fost agent FBI și un fost ofițer CIA.
   
Un purtător de cuvânt al lui Evanina nu a avut niciun comentariu de făcut. Directorul FBI James Comey l-a chemat pe Evanina să-l felicite, a declarat o sursă familiară cu problema.
   
Poliția comitatului Fairfax a anunțat că patru persoane au fost rănite, inclusiv șoferul. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că bărbatul era în spital și împotriva sa nu a fost reținută nicio acuzație.
   
Un purtător de cuvânt de la Silver Diner a afirmat într-un comunicat că șoferul este un fost angajat. În McLean, locul incidentului, este cartierul general al Agenției Centrale de Informații (Central Intelligence Agency — CIA), amintește Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii