Șeful Corpului de Control al premierului, demis de Marcel Ciolacu

Șeful Corpului de Control al premierului, demis de Marcel Ciolacu

Șeful Corpului de control al premierului, Silviu Barbu, a fost schimbat din funcție de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit Libertatea, șeful Guvernului era nemulțumit de rezultatele controalelor făcute la CSA Steaua.

FOTO Inqua Photos

Silviu Barbu a fost demis de premierul Marcel Ciolacu, în locul său fiind instalat Adrian Nicușor Nica, fost manager la Hidroelectrica și fost membru în Consiliul de Administrație la CFR.

Potrivit unor surse citate de Libertatea , demiterea lui Barbu vine ca urmare a nemulțumirii premierului privind controalele de la CSA Steaua, unde premierul a trimis Corpul de Control încă din luna iulie a anului trecut.

Premierul a trimis atunci Corpul de Control pentru a verifica modalitatea în care a fost administrat Complexul Sportiv al Armatei începând cu 1 ianuarie 2021. Șeful Guvernului a cerut să fie verificate obţinerea veniturilor din exploatarea stadionului Steaua şi cheltuielile de funcţionare ale acestuia.

Sursa citată a mai arătat că rezultatele au venit pe 5 ianuarie, fiind vorba doar despre concluziile preliminare după verificările demarate de Corpul de Control.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, perioada vizată de control era 1 ianuarie 2021- prezent.

FCSB – Dinamo, derby interzis pe Stadionul Steaua

Decizia de trimitere a Corpului de Control a venit în urma unui scandal izbucnit în spațiul public după ce FCSB nu a primit acceptul de a juca în Ghencea derby-ul cu Dinamo.

Pe 21 iulie 2023, Marcel Ciolacu a declarat că a trimis Corpul de Control pentru că „stadioanele sunt construite din bani publici pentru sportivi”.

La acel moment, pentru a bloca tratativele, reprezentanții CSA Steaua s-au cramponat de o clauză de un milion de euro pentru înlocuirea gazonului, în cazul în care acesta s-ar strica după derby. Înlocuirea gazonului, dacă ar fi necesară, ar costa maxim 200.000 de euro. După discuții interminabile pe marginea acestui subiect, negocierile au eșuat

Astfel, FCSB – Dinamo, primul mare derby al Superligii, ar fi trebuit să se joace pe Stadionul Steaua, dar a fost jucat pe Stadionul „Arcul de Triumf“, cu o capacitate de doar 7.000 de locuri.

Anterior, colonelul Florin Talpan, a publicat pe Facebook mai multe condiții pentru FCSB, printre care și faptul că FCSB va trebui să renunțe la demersul de a înregistra o marcă cu numele «FCSB Steaua» la Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) – un demers prin care arăta că FCSB încearcă să eludeze legea și deciziile pronunțate de instanțele de judecată din România, decizii prin care instanțele din România au interzis societății FCSB să folosească numele «Steaua», «Steaua București» sau alte semne similare pentru publicitate sub orice formă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune

2 VIDEO Primul atac cu roi de drone al ucrainenilor a dat „daună totală” rușilor

3 Hărțile arată că asistăm la a doua invazie a Ucrainei! / Rusia a masat peste 260.000 de militari pentru a sparge frontul

4 Un articol care chiar merită citit...

5 Pieleanu îi crede cretini pe români și anunță că partidul Dianei Șoșoacă are 8%!!!