Şeful de cabinet al premierului japonez se înscrie în cursa pentru locul acestuia

Şeful de cabinet al premierului japonez se înscrie în cursa pentru locul acestuia

Yoshihide Suga, şeful de cabinet al premierului japonez Shinzo Abe, şi-a anunţat oficial miercuri candidatura la conducerea Partidului Democratic Liberal (LDP) şi implicit a următorului guvern de la Tokyo, transmite Reuters.

Abe, în vârstă de 65 de ani, a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să demisioneze după opt ani la conducerea guvernului, din motive de sănătate.

Suga a declarat într-o conferinţă de presă că doreşte să candideze pentru a evita un vid politic într-un moment în care economia Japoniei - a treia ca mărime din lume - este afectată de epidemia de coronavirus. El a afirmat că, dacă va ajunge prim-ministru, va continua politicile economice ale lui Abe, cunoscute ca 'Abenomics', şi genul de relaţie existent între guvern şi Banca Japoniei.

Votul din cadrul LDP pentru desemnarea următorului lider va avea loc pe 14 septembrie, iar cel din parlament, unde partidul are asigurată majoritatea în ambele camere, foarte probabil pe 16 septembrie. Înaintea lui Suga (71 de ani) îşi anunţaseră candidaturile Shigeru Ishiba şi Fumio Kishida, ambii în vârstă de 63 de ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”