Şeful de cabinet al preşedintelui Andrzej Duda, propunerea Poloniei pentru postul de comisar european

Şeful de cabinet al preşedintelui Andrzej Duda, propunerea Poloniei pentru postul de comisar european

Polonia l-a desemnat pe şeful de cabinet al preşedintelui Andrzej Duda, Krzysztof Szczerski, drept comisarul său european în viitoarea Comisie, a anunţat joi premierul Mateusz Morawiecki, relatează dpa.

"Am propus candidatura lui Krzysztof Szczerski, care a fost un produs al cooperării cu preşedintele", a declarat Morawiecki după o întâlnire cu preşedinta aleasă a noii Comisii Europene, Ursula von der Leyen, care a efectuat joi o vizită la Varşovia.

Krzysztof Szczerski cunoaşte la perfecţiune mecanismele Uniunii Europene şi instituţiile ei, a spus Morawiecki.

Este prea devreme pentru a discuta despre portofoliul pe care l-ar putea primi Szczerski în noul executiv comunitar, a mai spus premierul polonez.

Szczerski a devenit şef de cabinet al preşedintelui Andrzej Duda în 2017, iar anterior a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe polonez şi în parlament, notează politico.eu.

Actualul comisar european polonez, Elzbieta Bienkowska, este responsabilă pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina