Şeful diplomaţiei UE avertizează că dacă Israelul anexează Valea Iordanului se vor produce violenţe

Şeful diplomaţiei UE avertizează că dacă Israelul anexează Valea Iordanului se vor produce violenţe

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a cerut marţi Israelului să nu anexeze Valea Iordanului, o porţiune importantă din Cisiordania ocupată, avertizând că în caz contrar vor avea loc proteste violente ale palestinienilor, relatează Reuters.

"Asta s-ar putea întâmpla", a spus el, referindu-se la anexarea Văii Iordanului şi a coloniilor din Cisiordania de către Israel, prevăzute în planul de pace pentru conflictul israeliano-palestinian propus de Donald Trump.

"Puteţi fi siguri că nu va fi paşnic", a spus el în cadrul unei dezbateri din plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma războiului din 1967, iar Autoritatea Palestiniană vede în acest teritoriu baza unui nou stat palestinian.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi-a anunţat marţi intenţia de a anexa Valea Iordanului dacă va fi reales.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!