Șeful meercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, acuzat că pregătește o rebeliune în Rusia

Șeful meercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, acuzat că pregătește o rebeliune în Rusia

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, este acuzat de către Igor Ghirkin, un fost agent FSB, că ar pregăti o rebeliune în Rusia. Igor Ghirkin a fost condamnat la Haga pentru doborârea zborului MH17 în 2014. Șeful mercenarilor a criticat din nou dur armata rusă.

Evghei Prigojn FOTO Profimedia

Ghirkin spune că insultele făcute de Prigojin la adresa armatei ruse sunt „inacceptabile” și ar semnala o ruptură în cadrul elitei ruse de care va profita Prigojin cu armata sa privată care se retrage din Bahmut. „Totuși nu am auzit ca Wagner să fi depus vreun jurământ să nu lupte niciodată împotriva armatei ruse. Împotriva Rusiei. Este pur și simplu o organizație de mercenari”, a spus Ghirkin.

Unde este reacția Forțelor Armate, a comandamentului, reacția statului, la faptul că o persoană cu responsabilități sociale extrem de scăzute, aș spune, insultă direct Forțele Armate indiferent de starea în care se află acum? (...) Insultarea întregii armate în acest fel este o infracțiune. Legea pare să nu observe comportamentul și cuvintele lui Prigojin. O infracțiune împotriva spiritului armatei și a patriei...”, a mai spus el, citează Hot News .

De fapt, prin declarațiile sale, Prigojin a făcut un pas către rebeliune. Acestea sunt desigur pseudo-elite, dar deocamdată sunt VIP-urile noastre. Prigojin este un om apropiat președintelui,(...) dar când printre aceste elite apar oameni care în mod deschis nu respectă legea, oameni care cer redistribuirea pozițiilor în această elită, aici începe revolta. Nu începe niciodată de jos, ci întotdeauna de la vârf. (...) Prigojin practic a declarat război față de o parte a armatei și nomenclaturii statului. Evident, nu este singur: dacă era singur, ar fi fost scos”, a mai adăugat el, conform aceleiași surse.

Prigojin, numit „bucătarul lui Putin”, a criticat conducerea militară rusă , inclusiv pe șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Într-un interviu cu strategul pro-Kremlin, Konstantin Dolgov, postat pe Telegram, Evgheni Prigojin a spus: „Am ajuns aproape de Kiev, apoi, așa cum spunem în rusă, ne-am c***at pe noi și ne-am retras. Apoi ne-am c***at pe noi și ne-am retras în Herson, apoi în Izium, Lîman... Și cumva, nimic nu a mers.”

Ghirkin a comentat, anterior, că bătălia pentru era „post-Putin” a început deja în interiorul elitei ruseşti.

Indiferent cât de mult îl critic pe Putin, el este în prezent singura figură legitimă din Federaţia Rusă", a declarat Ghirkin. „Dacă Putin ar fi înlăturat de la putere ar însemna prăbuşirea Rusiei”, a avertizat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…