Șeful NATO se va întâlni cu Donald Trump, la 12 aprilie, la Washington

Șeful NATO se va întâlni cu Donald Trump, la 12 aprilie, la Washington

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va întâlni cu președintele american, Donald Trump, la 12 aprilie, la Washington, înaintea unui summit al liderilor Alianței Nord-Atlantice, la 25 mai, la Bruxelles, a anunțat marți organizația, potrivit AFP.

Va fi prima întâlnire față în față a celor doi lideri după alegerea lui Donald Trump care s-a arătat un critic al NATO , spunând că este o Alianță "depășită". Jens Stoltenberg l-a contactat la telefon pe Donald Trump de două ori până în prezent.

"Vor discuta despre importanța unei Alianțe puternice care să furnizeze o apărare colectivă și proiectează stabilitatea dincolo de frontierele NATO", a precizat o purtătoare de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice, Oana Lungescu, într-un scurt comunicat.

Stoltenberg și Trump vor mai discuta despre pregătirea summitului șefilor de stat și de guvern din cele 28 de țări membre ale NATO a cărui dată a fost stabilită oficial pentru 25 mai, la Bruxelles, a mai informat sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”