Șeful OMS la CNN: Noul coronavirus are o rată a mortalității mai mare decât a gripei

Șeful OMS la CNN: Noul coronavirus are o rată a mortalității mai mare decât a gripei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că noul coronavirus este mai mortal decât tulpinile de gripă sezonieră.

Nimeni nu a dobândit până acum imunitate la noul virus, a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de CNN.

El spune că rata de deces pentru Covid-19 - boala cauzată de coronavirus - este de aproximativ 3,4%, dar experții au cerut prudență în jurul acestei cifre.

  • „În timp ce mulți oameni, la nivel mondial, au dobândit imunitate la tulpinile de gripă sezonieră, COVID-19 este un nou virus la care nimeni nu are imunitate", a spus Adhanom într-o conferință de presă susținută marți.

„Asta înseamnă că mai multe persoane sunt susceptibile la infecții, iar unele vor suferi de complicații severe. La nivel global, aproximativ 3,4% din cazurile de COVID-19 raportate s-au soldat cu deces. Prin comparație, gripa sezonieră, în general, ucide mult mai puțin de 1% din cei infectați.”

Noua cifră pentru coronavirus este mai mare decât rata de mortalitate de 2% raportată anterior, dar mulți experți spun că aceasta este variabilă.

Mark Woolhouse, profesor epidemiolog de boli infecțioase la Universitatea din Edinburgh, a spus marți că un număr semnificativ de cazuri ușoare nu au fost luate în calcul.

„Deși există dezacord în acest sens, unele studii au sugerat că este de aproximativ 10 ori prea mare”, a spus el.

John Edmunds, profesor la Centrul pentru Modelarea Matematică a Bolilor Infecțioase de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, a afirmat, într-o declarație publicată de Science Media Center că „este surprinzător de dificil” să calculezi rata mortalității în timpul unei epidemii.

Acest lucru se datorează faptului că „timpul dintre debutul bolii și deces este destul de lung”, a spus el, astfel încât numărul de decese ar trebui să fie împărțit la numărul de cazuri care au existat două sau trei săptămâni mai devreme.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia