Șeful ONU salută apelul lui Trump pentru unitate după alegeri care au divizat SUA

Șeful ONU salută apelul lui Trump pentru unitate după alegeri care au divizat SUA

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a salutat vineri un apel al lui Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, pentru unitate după ceea ce a fost descris ca o campanie prezidențială amară și care a divizat țara, relatează agenția Xinhua.

Într-un apel telefonic vineri după-amiază, când protestele anti-Trump continuau în Statele Unite, Ban l-a felicitat din nou pe Trump pentru alegerea sa ca al 45-lea președinte al SUA, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric.

De la anunțarea victoriei lui Trump miercuri, oamenii au ieșit în stradă în orașe din SUA precum Boston, Chicago, Detroit, Miami, New York, Philadelphia și San Francisco pentru a protesta contra alegerii miliardarului. Protestele au continuat în noaptea de vineri.

"Secretarul general a salutat apelurile președintelui ales la unitate". El "și-a exprimat încrederea că Statele Unite și Națiunile Unite vor menține legăturile lor tradiționale strânse de cooperare pentru a promova pacea și securitatea, dezvoltarea durabilă și drepturile omului în întreaga lume", a spus purtătorul de cuvânt."Ei au fost de acord să rămână în contact continuu", a adăugat el.
   
Ban părăsește funcția la 31 decembrie la sfârșitul celui de-al doilea mandat al său de cinci ani, în timp ce Trump va fi învestit președinte al Statelor Unite pe 20 ianuarie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…