Șeful Pentagonului în vizită în Coreea de Sud, în cadrul primei sale călătorii oficiale în străinătate

Șeful Pentagonului în vizită în Coreea de Sud, în cadrul primei sale călătorii oficiale în străinătate

Ministrul apărării american, James Mattis, a sosit joi într-o vizită de două zile în Coreea de Sud, în cadrul primei sale călătorii oficiale în străinătate de la preluarea mandatului în urmă cu circa două săptămâni, vizită ce are drept scop de a arăta importanța angajării SUA în domeniul securității față de aliatul său asiatic, în contextul unor amenințări crescânde din partea Coreii de Nord, relatează agențiile Yonhap și Xinhua.

Potrivit Ministerului Apărării sud-coreean, Mattis, după aterizarea avionului său la baza aeriană Osan, în Pyeongtaek (70 km sud de Seul), a mers mai întâi la cartierul general al USFK (U.S. Forces Korea) din Yongsan (Seul).

Mattis a avut o scurtă întrevedere cu comandantul USFK, Vincent K.Brooks, pe probleme de securitate în zona Peninsulei Coreene, inclusiv despre recentele amenințări din partea Phenianului, care este aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale capabile să ajungă pe teritoriul american, conform unor oficiali militari.

Ministrul american va participa apoi la un dineu oferit de către ministrul sud-coreean al apărării, Han Min-koo, la un hotel din Seul, după întâlniri cu premierul și președinte interimar al țării, Hwang Kyo-ahn, și cu șeful Biroului securității naționale, Kim Kwan-jin.

Vineri, Mattis va avea întâlniri separate cu omologul său Han Min-koo, la sediul Ministerului Apărării sud-coreean, și cu șeful diplomației Yung Byung-se, la Ministerul de Externe.

Următoarea etapă a călătoriei oficialului american în Asia este Japonia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…