Șeful poliției din San Francisco a demisionat pe fondul tensiunilor rasiale

Șeful poliției din San Francisco a demisionat joi la solicitarea primarului orașului, la câteva ore după ce o femeie de culoare a fost ucisă de un polițist, relatează vineri AFP.

Primarul Ed Lee a anunțat demisia lui Greg Suhr în cadrul unei conferințe de presă, spunând că speră astfel "să calmeze orașul", zguduit de tensiuni rasiale.

"S-au înregistrat progrese semnificative, însă nu suficient de rapid, nici pentru mine, nici pentru Greg, de aceea i-am cerut demisia", a spus Ed Lee.

Cu câteva ore mai devreme, Greg Suhr a anunțat într-o conferință de presă că o femeie de culoare în vârstă de 27 de ani, aflată la volanul unei mașini furate, a fost ucisă de poliție după ce a refuzat să oprească vehiculul.

Incidentul a survenit într-un climat de tensiuni sporite între poliția din San Francisco și comunitatea afro-americană ca urmare a unei serii de incidente cu conotații rasiale în orașul California.

Poliția este ținta criticilor după moartea în decembrie a lui Mario Woods, un tânăr de culoare de 26 de ani împușcat de polițiști, și a lui Luis Gongora, un latino-american, în aprilie, însă și din cauza schimburilor de mesaje rasiste și homofobe între polițiști.

Primarul Ed Lee, care a promis să continue reformele în poliție, l-a înlocuit pe Greg Suhr la conducerea poliției orașului San Francisco cu Toney Chaplin, cu o experiență de 26 de ani în poliție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos