Șeful poliției din San Francisco a demisionat pe fondul tensiunilor rasiale

Șeful poliției din San Francisco a demisionat pe fondul tensiunilor rasiale

Șeful poliției din San Francisco a demisionat joi la solicitarea primarului orașului, la câteva ore după ce o femeie de culoare a fost ucisă de un polițist, relatează vineri AFP.

Primarul Ed Lee a anunțat demisia lui Greg Suhr în cadrul unei conferințe de presă, spunând că speră astfel "să calmeze orașul", zguduit de tensiuni rasiale.

"S-au înregistrat progrese semnificative, însă nu suficient de rapid, nici pentru mine, nici pentru Greg, de aceea i-am cerut demisia", a spus Ed Lee.

Cu câteva ore mai devreme, Greg Suhr a anunțat într-o conferință de presă că o femeie de culoare în vârstă de 27 de ani, aflată la volanul unei mașini furate, a fost ucisă de poliție după ce a refuzat să oprească vehiculul.

Incidentul a survenit într-un climat de tensiuni sporite între poliția din San Francisco și comunitatea afro-americană ca urmare a unei serii de incidente cu conotații rasiale în orașul California.

Poliția este ținta criticilor după moartea în decembrie a lui Mario Woods, un tânăr de culoare de 26 de ani împușcat de polițiști, și a lui Luis Gongora, un latino-american, în aprilie, însă și din cauza schimburilor de mesaje rasiste și homofobe între polițiști.

Primarul Ed Lee, care a promis să continue reformele în poliție, l-a înlocuit pe Greg Suhr la conducerea poliției orașului San Francisco cu Toney Chaplin, cu o experiență de 26 de ani în poliție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...