Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Șeful Poliției Rutiere Piatra Neamț și 12 agenți, trimiși în judecată pentru luare de mită

Comisarul șef Viorel Andronic, șef al Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț la data faptelor, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În același dosar, au fost trimiși în judecată 12 agenți de la Biroul Poliției Rutiere Piatra Neamț — Iulian Ciolpan, Marius Laurențiu Greaca, Bogdan Eugen Miziligeanu, Dragomir Loredan Covasan, Constantin Neamțu, Ionuț Alexandru Berbec, Ioan Alexandru Gălușcă, Ioan Botcă Inimosu, Ioan Marius Munteanu, Ionuț Popescu, Vasile Lucian Chifu și Adrian Ovidiu Zaharia — pentru săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită și fals intelectual. Comisarul șef Viorel Andronic și alți șase agenți se află în arest preventiv din data de 10 noiembrie 2016.

De asemenea, au fost trimise în judecată 53 de persoane, acuzate că i-au mituit pe polițiști.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 22 aprilie — 18 mai 2016, agenții de poliție au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză.

Procurorii susțin că, în acest context, lucrătorii de poliție au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier. Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mită de către polițiști în perioada menționată este de 12.980 lei și 40 de euro. Din mijloacele de probă rezultă că luarea de mită se desfășura ca o activitate repetitivă (116 acte materiale).

Conform DNA, polițiștii Iulian Ciolpan, Marius Laurențiu Greaca, Dragomir Loredan Covasan și Ionuț Alexandru Berbec au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecința reducerii amenzii sau menționarea unei alte contravenții decât cea reală.

În zilele de 25 și 29 aprilie 2016, Marius Laurențiu Greaca și Constantin Neamțu au promis și remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită, de la conducătorii auto verificați, comisarului șef Viorel Andronic.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani ridicate de la locuințele lui Viorel Andronic (245 euro) și Iulian Ciolpan (1.800 lei și 530 euro), în vederea asigurării confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău.

Față de inculpatul Nicolae-Cristian Buga, procurorii anticorupție au dispus clasarea cauzei.

În dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE Doi foști miniștri PSD au procurorii DNA la ușă. Unul dintre ei i-a dat lui Cumpănașu 1 milion de lei pe…

2 Documentul care ÎNGROAPĂ PSD! România a FRAUDAT cele mai multe fonduri europene din Agricultură în ultimii cin…

3 Info. Se declanșează tăvălugul DNA la PSD! Au început să se dea în gât! Cică e festival la Olt și urmează Tele…

4 ALERTĂ / Prima sesizare oficială la DNA pentru un ministru din Guvernul Dăncilă! Tun de 700.000 de euro!

5 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză