Şeful SMAp: Vieţile militarilor români răniţi în Afganistan sunt în afara oricărui pericol

Şeful SMAp: Vieţile militarilor români răniţi în Afganistan sunt în afara oricărui pericol

Militarii români răniţi zilele trecute în Afganistan beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale - l-a asigurat generalul Austin Scott Miller, comandantul misiunii "Resolute Support" din Afganistan, pe şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Oficialul român a avut joi seara o discuţie telefonică cu generalul Austin Scott Miller, comandantul misiunii "Resolute Support" din Afganistan, în contextul incidentului din provincia Kandahar, petrecut în seara zilei de 21 octombrie, care a avut ca urmare rănirea unor militari români din Batalionul 191 Protecţia Forţei "Golden Lions".

"Generalul Austin Scott Miller m-a asigurat că militarii români răniţi beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, inclusiv prin trimiterea pentru tratament la Spitalul Militar din Baza Aeriană Bagram, Afganistan, şi, dacă va fi cazul, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania. Vieţile militarilor români răniţi sunt în afara oricărui pericol. I-am mulţumit comandantului misiunii NATO din Afganistan pentru implicarea personală în asigurarea tratamentului şi recuperării necesare militarilor răniţi", a scris şeful Statului Major al Apărării, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, potrivit acestuia, dialogul a vizat evoluţia situaţiei de securitate din Afganistan şi dinamica misiunii "Resolute Support", în perioada următoare.

"Au fost evidenţiate relaţiile de cooperare ale militarilor români cu partenerii celorlalte contingente naţionale prezente în teatru, aprecierea angajamentului ţării noastre la efortul de stabilizare din regiune, precum şi modalităţile de creştere a gradului de protecţie a forţei. În condiţiile în care participarea Armatei României în Afganistan reprezintă cea mai importantă contribuţie naţională într-un teatru de operaţii, pentru comanda Armatei României, siguranţa şi securitatea militarilor români, indiferent de zona de dislocare, continuă să rămână prioritare", subliniază general-locotenent Daniel Petrescu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri