Șeful SMG: Exercițiul Saber Guardian confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate

Găzduirea unui exercițiu de o asemenea amploare cum este Saber Guardian 2017 confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate regională și euroatlantică, a afirmat vineri șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

"În ultima perioadă, exercițiile militare comune la care armata României a luat parte s-au intensificat pe toate cele trei componente: terestră, aeriană și maritimă. Astfel, noi, ca aliați și parteneri NATO, am reușit să construim împreună și să creștem nivelul de interoperabilitate. (...) Găzduirea Saber Guardian, un exercițiu de o asemenea amploare, confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate regională și euroatlantică și, nu în ultimul rând, reprezintă o reasigurare a parteneriatului dintre țările membre NATO", a declarat generalul Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă comună cu președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, care se află în vizită în România.

Șeful SMG i-a mulțumit oficialului NATO pentru sprijinul continuu pe care-l acordă României și l-a asigurat că țara noastră "va continua să dedice resursele necesare în vederea îndeplinirii programelor de pregătire și înzestrare a Armatei".

"Apreciem foarte mult dezvoltarea continuă a facilităților NATO de pe teritoriul României, contribuția la îmbunătățirea infrastructurii militare, sporirea prezenței rotaționale și prepoziționare a tehnicii de luptă, fapt ce demonstrează angajamentul NATO pentru apărarea colectivă și cooperarea în materie de securitate. Angajamentul continuu al României și al aliaților pentru securitatea și apărarea comună reprezintă elementul central al rațiunii de a fi credibili și relevanți Alianței Nord-Atlantice. Suntem uniți de aceleași valori democratice, iar militarii români demonstrează prin tot ceea ce fac respect și loialitate față de aceste valori, dovedind că se ridică la cele mai înalte standarde de pregătire și integritate în sprijinul intereselor României și ale țărilor membre NATO", a mai precizat șeful SMG.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar