Șeful SMG: Exercițiul Saber Guardian confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate

Găzduirea unui exercițiu de o asemenea amploare cum este Saber Guardian 2017 confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate regională și euroatlantică, a afirmat vineri șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

"În ultima perioadă, exercițiile militare comune la care armata României a luat parte s-au intensificat pe toate cele trei componente: terestră, aeriană și maritimă. Astfel, noi, ca aliați și parteneri NATO, am reușit să construim împreună și să creștem nivelul de interoperabilitate. (...) Găzduirea Saber Guardian, un exercițiu de o asemenea amploare, confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate regională și euroatlantică și, nu în ultimul rând, reprezintă o reasigurare a parteneriatului dintre țările membre NATO", a declarat generalul Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă comună cu președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, care se află în vizită în România.

Șeful SMG i-a mulțumit oficialului NATO pentru sprijinul continuu pe care-l acordă României și l-a asigurat că țara noastră "va continua să dedice resursele necesare în vederea îndeplinirii programelor de pregătire și înzestrare a Armatei".

"Apreciem foarte mult dezvoltarea continuă a facilităților NATO de pe teritoriul României, contribuția la îmbunătățirea infrastructurii militare, sporirea prezenței rotaționale și prepoziționare a tehnicii de luptă, fapt ce demonstrează angajamentul NATO pentru apărarea colectivă și cooperarea în materie de securitate. Angajamentul continuu al României și al aliaților pentru securitatea și apărarea comună reprezintă elementul central al rațiunii de a fi credibili și relevanți Alianței Nord-Atlantice. Suntem uniți de aceleași valori democratice, iar militarii români demonstrează prin tot ceea ce fac respect și loialitate față de aceste valori, dovedind că se ridică la cele mai înalte standarde de pregătire și integritate în sprijinul intereselor României și ale țărilor membre NATO", a mai precizat șeful SMG.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul