Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Șeful SMG: Exercițiul Saber Guardian confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate

Găzduirea unui exercițiu de o asemenea amploare cum este Saber Guardian 2017 confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate regională și euroatlantică, a afirmat vineri șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

"În ultima perioadă, exercițiile militare comune la care armata României a luat parte s-au intensificat pe toate cele trei componente: terestră, aeriană și maritimă. Astfel, noi, ca aliați și parteneri NATO, am reușit să construim împreună și să creștem nivelul de interoperabilitate. (...) Găzduirea Saber Guardian, un exercițiu de o asemenea amploare, confirmă determinarea României de a-și îndeplini rolul de furnizor de securitate regională și euroatlantică și, nu în ultimul rând, reprezintă o reasigurare a parteneriatului dintre țările membre NATO", a declarat generalul Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă comună cu președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, care se află în vizită în România.

Șeful SMG i-a mulțumit oficialului NATO pentru sprijinul continuu pe care-l acordă României și l-a asigurat că țara noastră "va continua să dedice resursele necesare în vederea îndeplinirii programelor de pregătire și înzestrare a Armatei".

"Apreciem foarte mult dezvoltarea continuă a facilităților NATO de pe teritoriul României, contribuția la îmbunătățirea infrastructurii militare, sporirea prezenței rotaționale și prepoziționare a tehnicii de luptă, fapt ce demonstrează angajamentul NATO pentru apărarea colectivă și cooperarea în materie de securitate. Angajamentul continuu al României și al aliaților pentru securitatea și apărarea comună reprezintă elementul central al rațiunii de a fi credibili și relevanți Alianței Nord-Atlantice. Suntem uniți de aceleași valori democratice, iar militarii români demonstrează prin tot ceea ce fac respect și loialitate față de aceste valori, dovedind că se ridică la cele mai înalte standarde de pregătire și integritate în sprijinul intereselor României și ale țărilor membre NATO", a mai precizat șeful SMG.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 BREAKING A apărut a patra femeie, o tânără care susține că a fost violată de Gheorghe Dincă / DIICOT spune că nu…

4 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

5 Semnele de întrebare în comportamentul INML în cazul testului ADN asupra rămășițelor găsite în pădurea de lâng…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă