Șeful SMG i-a înmânat generalului Breedlove Ordinul Național 'Steaua României'

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Aliat pentru Operații (SACEUR), ocazie cu care i-a înmânat generalului Philip Breedlove Ordinul Național 'Steaua României'.

Generalul Curtis M. Scaparrotti a luat în primire comanda SACEUR de la generalul Philip Breedlove, în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri la Mons, în Belgia.

În acest context, șeful Statului Major General i-a înmânat generalului Breedlove Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer acordat de președintele Klaus Iohannis, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la întărirea securității României în cadrul Alianței Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse în vederea creșterii prezenței aliate pe teritoriul țării noastre, precum și pentru planificarea și implementarea Operației 'Atlantic Resolve' și a Inițiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeană pe teritoriul României și în regiunea Mării Negre".

Decorația a fost acordată de șeful statului, la propunerea ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, șeful Statului Major General i-a mulțumit generalului Breedlove pentru sprijinul acordat Armatei României și l-a felicitat pentru întreaga sa activitate, iar pe generalul Scaparrotti l-a asigurat de sprijinul militarilor români.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…