Șeful SMG i-a înmânat generalului Breedlove Ordinul Național 'Steaua României'

Șeful SMG i-a înmânat generalului Breedlove Ordinul Național 'Steaua României'

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Aliat pentru Operații (SACEUR), ocazie cu care i-a înmânat generalului Philip Breedlove Ordinul Național 'Steaua României'.

Generalul Curtis M. Scaparrotti a luat în primire comanda SACEUR de la generalul Philip Breedlove, în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri la Mons, în Belgia.

În acest context, șeful Statului Major General i-a înmânat generalului Breedlove Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer acordat de președintele Klaus Iohannis, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la întărirea securității României în cadrul Alianței Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse în vederea creșterii prezenței aliate pe teritoriul țării noastre, precum și pentru planificarea și implementarea Operației 'Atlantic Resolve' și a Inițiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeană pe teritoriul României și în regiunea Mării Negre".

Decorația a fost acordată de șeful statului, la propunerea ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, șeful Statului Major General i-a mulțumit generalului Breedlove pentru sprijinul acordat Armatei României și l-a felicitat pentru întreaga sa activitate, iar pe generalul Scaparrotti l-a asigurat de sprijinul militarilor români.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

3 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

4 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin