Şeful Wagner insultă conducerea militară rusă într-un nou video cu cadavre ale luptătorilor

Şeful Wagner insultă conducerea militară rusă într-un nou video cu cadavre ale luptătorilor

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, s-a plâns de lipsa de muniţie şi a proferat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, transmite vineri EFE, preluat de Agerpres.

Prigojin a amenințat chiar că își va retrage luptătorii de la Bahmut FOTO Profimedia

„Aceştia sunt băieţii care au murit azi, sângele încă este proaspăt", a declarat Prigojin într-un video postat pe Telegram, în care arată rânduri de cadavre ale soldaţilor grupării Wagner, susţinând că numărul victimelor ar fi fost de cinci ori mai mic dacă unităţile Wagner ar fi primit cantitatea corespunzătoare de muniţie.

El a adăugat că unităţile sale au doar 30% din muniţia de care au nevoie, fapt pentru care i-a făcut direct răspunzători pe Şoigu şi Gherasimov.

"Ei au venit aici ca voluntari şi mor pentru ca voi să vă îngrăşaţi în birourile voastre de mahon", spune Prigojin, adresându-se cu diverse insulte ministrului Apărării şi şefului Statului Major General.

Joi, Prigojin a afirmat că într-o singură zi de confruntări au murit 116 membri Wagner din cauza lipsei de muniţie, pe care a descris-o ca fiind "extrem de gravă".

Prigojin a amenințat cu retragerea luptătorilor de la Bahmut

De luni de zile, liderul Wagner reclamă că Ministerul rus al Apărării nu furnizează unităţilor sale muniţia promisă.

La începutul lunii martie, Prigojin a ameninţat chiar că îşi va retrage detaşamentele din Bahmut.

"Dacă compania militară privată Wagner se retrage din Bahmut, întregul front se va prăbuşi", a declarat el într-un video postat pe YouTube, avertizând că prăbuşirea ar putea ajunge "până la frontierele Rusiei şi, poate, mai departe".

Membrii grupării Wagner sunt forţa de asalt a Rusiei în bătălia care se dă de opt luni pentru oraşul Bahmut (Artiomovsk, pentru ruşi), din estul Ucrainei, scrie Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...