SEMN. O fi bun, o fi rău? Dăncilă a primit în Israel „Crucea Sfântului Mormânt”

SEMN. O fi bun, o fi rău? Dăncilă a primit în Israel „Crucea Sfântului Mormânt”

Semn. O fi bun, o fi rău? Dăncilă a primit în Israel „Crucea Sfântului Mormânt”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit "Crucea Sfântului Mormânt", cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Ierusalimului, informează un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, premierul român a primit această distincţie în cadrul unei întâlniri cu Patriarhul Ierusalimului, Teophilos al III-lea, care a avut loc joi la Ierusalim.

"Discuţiile au evidenţiat bunele relaţii dintre Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române şi Patriarhia Ierusalimului, precum şi teme de interes care vizează promovarea toleranţei şi a dialogului interconfesional, combaterea stereotipurilor negative şi periculoase cu privire la religii, rase sau sexe, precum şi situaţia de securitate a creştinilor în regiunile aflate în conflict, în special din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii", se spune în comunicat.

Totodată, premierul român a apreciat faptul că se asigură permanent accesul pelerinilor români la Locurile Sfinte.

"Întrevederea a fost urmată de o scurtă vizită la Biserica Sfântului Mormânt, locul unde Iisus Hristos a Înviat, considerat Centrul Lumii Creştine", se precizează în comunicat.

Tot joi, oficialul român a avut o întâlnire cu arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante