Senat: Proiectul de lege privind grațierea, aviz favorabil la Comisia de constituționalitate

Senat: Proiectul de lege privind grațierea, aviz favorabil la Comisia de constituționalitate

Comisia pentru constituționalitate a Senatului a acordat luni aviz favorabil cu majoritate de voturi proiectului de lege al Guvernului pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

De asemenea, Comisia a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Potrivit lui Florin Iordache, ministru al Justiției în funcție la acea dată, proiectul, care include o serie de măsuri pentru evitarea unei hotărâri pilot la CEDO, prevede grațierea unor pedepse, "nu vizează violatorii, faptele de corupție, actele cu violență, recidiviștii, pedepsele cu suspendare".

Comisia juridică a Senatului se va exprima prin raport asupra acestor proiecte de lege, după care plenul Senatului va dezbate și vota actele normative, în calitate de primă cameră sesizată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu