Senat: Proiectul lui Șerban Nicolae privind măsuri de regim fiscal derogatoriu, adoptat

Senatul, în ședința plenului de luni, a adoptat propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu și de regim juridic special, inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae, conform căreia se reduc cu 50% taxele și impozitele datorate pentru construcțiile ridicate pe grinduri și alte terenuri cu modificări naturale sau prin lucrări de amenajare hidrotehnică.

 Plenul Senatului și-a însușit raportul favorabil cu amendamente al celor trei Comisii raportoare — buget, administrație și economică și a adoptat actul normativ în calitate de primă Cameră sesizată, cu 65 de voturi pentru, 28 împotrivă și 6 abțineri.

"În scopul dezvoltării activităților economice, creării de locuri de muncă și creșterii veniturilor bugetare, prezenta lege instituie un regim fiscal derogatoriu și un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, construcțiilor edificate pe acestea și activităților economice aferente", se arată în propunerea legislativă.

Terenurile la care se referă proiectul se constituie din grinduri și alte suprafețe de uscat cu potențial de exploatare economică rezultate prin acțiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenajare hidrotehnică și care fac parte din domeniul public al statului.

Potrivit proiectului, "pentru construcțiile și activitățile economice realizate pe terenurile menționate taxele și impozitele locale datorate conform dispozițiilor Codului fiscal se reduc cu 50%".

Potrivit unui amendament admis în comisiile de specialitate, propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici, prevederile se vor aplica unor categorii de terenuri din Rezervația Biosfera Delta Dunării, deși în textul inițial aceste terenuri erau exceptate.

Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

4 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade