Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Senat: Reexaminarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, respinsă

Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de Cameră decizională, reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Decizia a fost luată cu 79 de voturi ''pentru'' şi 33 ''împotrivă'' (PNL şi USR). Senatorii au decis să adopte actul normativ în forma trimisă la promulgare în data de 30 martie.

Niciunul dintre amendamentele formulate de senatori ai PNL şi USR, respinse în Comisia juridică, nu a trecut de plenul Senatului.

Senatorul USR Eugen Dircă este de părere că cererea de reexaminare a şefului statului este întemeiată, existând, potrivit parlamentarului, necorelări legislative în modificările aduse Legii 304/2004.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a criticat graba dezbaterii acestei cereri de reexaminare şi a subliniat că Parlamentul ar fi trebuit să aştepte raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia referitor la modificările legilor Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului, săptămâna trecută, reexaminarea acestei legi.

"Prin conţinutul lor normativ, unele dintre aceste dispoziţii sunt neclare, lipsite de coerenţă şi previzibilitate, putând afecta exigenţele constituţionale şi standardele europene şi internaţionale în materie de independenţă şi bună funcţionare a sistemului judiciar, motiv pentru care se impune reexaminarea acestora de către Parlament", susţinea Iohannis, printre altele, în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

4 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

5 Liviu Avram, premoniție SUMBRĂ pentru PSD: Năpasta chiar vine când o chemi

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)