Senatorii americani solicită o anchetă privind pușca semiautomată JR-15, despre care spun că ar fi destinată copiilor

Senatorii americani solicită o anchetă privind pușca semiautomată JR-15, despre care spun că ar fi destinată copiilor

Un grup de senatori americani democrați, printre care se numără și Chuck Schumer, a solicitat, joi, Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) a SUA să deschidă o anchetă asupra unei companii care, potrivit lor, comercializează o pușcă pentru copii, relatează Reuters.

Arma de tip AR-15 fost utilizată în ultimii ani în majoritatea masacrelor din SUA. Foto: Arhivă

În cadrul unei conferințe de presă, senatorii au pus sub semnul întrebării tehnicile de marketing ale producătorului de arme Wee 1 Tactical, care produce armele JR-15 .

Pușca JR-15 este o mini-variantă a armei AR-15, care a fost utilizată în ultimii ani în majoritatea masacrelor din SUA.

Solicitarea senatorilor vine la doar câteva zile după ce a avut loc o serie de trei atacuri în California . În urma celor trei atacuri au murit 19 persoane. La începutul lunii, un băiat de 6 ani cu un pistol a împușcat și a rănit grav o profesoară, în Virginia.

Legea spune că nu ai voie să comercializezi arme pentru copii. Dar există o companie în Chicago care exact asta face”, a declarat Chuck Schumer, liderul senatorilor democrați din Congresul SUA.

Wee 1 Tactical a menționat că produsul său este destinat adulților care doresc să supravegheze și să inițieze viitoarele generații de „utilizatori responsabili de arme de foc”, în procesul de învățare a utilizării armelor de foc destinate vânătorii ori tirului sportiv.

Democrații încearcă de zeci de ani să înăsprească măsurile privind controlul armelor de foc în Statele Unite, în încercarea de a reduce numărul de atacuri mortale. Republicanii s-au opus în mare parte acestor măsuri, spunând că acestea încalcă dreptul de a deține și de a purta arme, consacrat în cel de-al doilea amendament al Constituției SUA.

Arma JR-15 utilizează gloanțe de calibru 22 LR, care, cu toate că sunt letale, au o putere mai mică decât cea a gloanțelor utilizate de către AR-15 (5,56 mm, asemănător calibrului utilizat în cazul armelor de asalt NATO).

Prețul unei arme JR-15 este de 400 de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina