Senatorii au votat împotriva urmăririi penale a lui Viorel Ilie

Senatorii au votat împotriva urmăririi penale a lui Viorel Ilie

Senatorii au votat marți împotriva cererii DNA privind începerea urmăririi penale a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcționari publici.

 S-au înregistrat 37 de voturi "pentru", 77 "împotrivă" și o abținere.

"Ca urmare a faptului că în urma votului exprimat nu a fost întrunit votul majorității senatorilor prezenți, în conformitate cu dispozițiile articolului 15 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, cu modificările ulterioare, precum și cele din art. 151 din Regulamentul Senatului, Senatul nu cere urmărirea penală a dlui senator Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul", a citit senatorul PSD Ioan Deneș raportul Comisiei de numărare a voturilor.

Votul a fost secret cu bile.

"Senatul hotărăște să nu ceară urmărirea penală a domnului senator Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul în dosarul 314/P/2017 al DNA, Secția de combatere a corupției", se arată în hotărârea Senatului căreia i-a dat citire președintele de ședință, senatorul Niculae Bădălău, vicepreședinte al acestui for.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro