Senatorul american John McCain: Ordinul lui Trump privind imigrația este derutant și dă apă la moară ISIS

Senatorul american John McCain: Ordinul lui Trump privind imigrația este derutant și dă apă la moară ISIS

Ordinul executiv al președintelui american Donald Trump de a interzice intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane este "derutant" și ridică câteva semne de întrebare, a declarat duminică senatorul american John McCain, citat de Reuters.

"A fost un proces foarte derutant", a declarat la emisiunea "Face the Nation" de la CBS republicanul McCain, președinte al Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul SUA. McCain a apreciat că efectele ordinului executiv al lui Trump în privința imigrației "vor oferi probabil ISIS (Statul Islamic), în unele domenii, (mai mult material de) propagandă" și s-a întrebat de ce printre țările vizate de ordin se numără și Irakul, unde forțele americane luptă alături de trupele irakiene împotriva Statului Islamic.

McCain s-a declarat "îngrijorat" de includerea fostului șef de campanie al lui Trump, Steve Bannon, actual consilier principal al președintelui american, în Consiliul Național de Securitate al SUA. McCain a apreciat că aceasta reprezintă "o abatere radicală de la (normele de organizare ale oricărui) consiliu național de securitate din istorie".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?