Senatul a decis ca opt membri CSM în funcție să aibă mandat întreg

Senatul a decis ca opt membri CSM în funcție să aibă mandat întreg

Senatul a decis luni, prin modificarea unor hotărâri anterioare ale acestei Camere, ca membrii CSM Alina Nicoleta Ghica, Florentina Gavadia, Bogdan Gabor, Gheorghe Muscalu, Mona Lisa Neagoe, Adrian Bordea, Luminița Palade și Daniela Ciochină să aibă un mandat întreg de șase ani din momentul validării acestora.

Decizia Senatului survine solicitării CSM de rectificare a hotărârilor Camerei superioare prin care au fost validați acești membri CSM, în sensul ca mandatele vizate să aibă durata efectivă de șase ani.

Alina Nicoleta Ghica și Florentina Gavadia au fost validate de Senat ca membri CSM pe 7 septembrie 2011, Bogdan Gabor pe 2 aprilie 2012, Gheorghe Muscalu și Mona Lisa Neagoe pe 8 octombrie 2012, Adrian Bordea pe 28 ianuarie 2013, Luminița Palade pe 25 iunie 2013 și Daniela Ciochină pe 20 noiembrie 2012.

Prin hotărârile Senatului care au fost rectificate luni au fost stabilite pentru aceștia 'resturi de mandat' pentru perioadele neefectuate de mandat ale predecesorilor lor.

Comisia juridică a analizat scrisorile CSM și a propus plenului ca hotărârile Senatului prin care au fost validați membrii menționați să fie rectificate și mandatele lor să fie de șase ani din momentul validării.

Hotărârea Senatului de modificare a hotărârilor anterioare a fost adoptată de plen cu 78 de voturi pentru, cinci abțineri și două voturi împotrivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”