Senatul a decis ca opt membri CSM în funcție să aibă mandat întreg

Senatul a decis ca opt membri CSM în funcție să aibă mandat întreg

Senatul a decis luni, prin modificarea unor hotărâri anterioare ale acestei Camere, ca membrii CSM Alina Nicoleta Ghica, Florentina Gavadia, Bogdan Gabor, Gheorghe Muscalu, Mona Lisa Neagoe, Adrian Bordea, Luminița Palade și Daniela Ciochină să aibă un mandat întreg de șase ani din momentul validării acestora.

Decizia Senatului survine solicitării CSM de rectificare a hotărârilor Camerei superioare prin care au fost validați acești membri CSM, în sensul ca mandatele vizate să aibă durata efectivă de șase ani.

Alina Nicoleta Ghica și Florentina Gavadia au fost validate de Senat ca membri CSM pe 7 septembrie 2011, Bogdan Gabor pe 2 aprilie 2012, Gheorghe Muscalu și Mona Lisa Neagoe pe 8 octombrie 2012, Adrian Bordea pe 28 ianuarie 2013, Luminița Palade pe 25 iunie 2013 și Daniela Ciochină pe 20 noiembrie 2012.

Prin hotărârile Senatului care au fost rectificate luni au fost stabilite pentru aceștia 'resturi de mandat' pentru perioadele neefectuate de mandat ale predecesorilor lor.

Comisia juridică a analizat scrisorile CSM și a propus plenului ca hotărârile Senatului prin care au fost validați membrii menționați să fie rectificate și mandatele lor să fie de șase ani din momentul validării.

Hotărârea Senatului de modificare a hotărârilor anterioare a fost adoptată de plen cu 78 de voturi pentru, cinci abțineri și două voturi împotrivă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?