Serbia: Guvernul condus de Ana Brnabic, votat de Parlament

Serbia: Guvernul condus de Ana Brnabic, votat de Parlament

Parlamentul sârb a confirmat-o joi pe Ana Brnabic în postul de premier, aceasta și guvernul său primind susținerea a 157 de deputați dintr-un total de 250, transmite AFP.

Agenția menționată notează că învestirea în funcția de prim-ministru a Anei Brnabic, o femeie care și-a declarat deschis homosexualitatea, reprezintă o decizie istorică în această țară tradiționalistă.

Brnabic, 41 de ani, a intrat în politică în luna august a anului trecut, la chemarea premierului de atunci, Aleksandr Vucic, actualul președinte, același care a și propus-o acum pentru funcția de șef al executivului.

Născută la Belgrad, cu studii la Universitatea Hull din Marea Britanie, Ana Brnabic a fost, înainte de a se alătura fostului guvern, șefa unei asociații mixte public-privat ce viza crearea unor condiții mai bune de dezvoltare economică în Serbia.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale