Serbia: Noul guvern va avea trei provocări majore, cea mai mare fiind legată de Kosovo (Vucic)

Serbia: Noul guvern va avea trei provocări majore, cea mai mare fiind legată de Kosovo (Vucic)

Noul guvern al Serbiei va fi confruntat cu trei provocări majore, cea mai mare fiind cea referitoare la Kosovo, şi cu trei obiective - consolidarea economiei, îmbunătăţirea situaţiei în sistemul medical şi creşterea capacităţilor de apărare ale ţării, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic, transmite marţi Tanjug.

'În faţa acestor provocări - cea mai mare dintre ele fiind presiunea referitoare la Kosovo-Metohija şi încercările de a forţa Serbia să recunoască independenţa Kosovo şi să nu obţină aproape nimic în schimb - este obligaţia noastră să nu acceptăm sub nicio formă o umilire a cetăţenilor sârbi, inclusiv a cetăţenilor noştri din Kosovo-Metohija, deşi dorinţa noastră este să exprimăm o intenţie de a discuta şi a ajunge la o soluţie de compromis', a spus Vucic luni seara, într-o conferinţă de presă.

A doua provocare o constituie situaţia sanitară şi felul în care vom reacţiona când vremea se va mai răci, iar coronavirusul îşi va face simţită mai mult prezenţa, a adăugat el.

'A treia provocare este cum să reuşim să ne menţinem ritmul economic în era coronavirusului şi a graniţelor închise cu Europa şi cu lumea', a mai spus Vucic.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii după ce a mandatat-o pe Ana Brnabic, actualul prim-ministru, cu formarea noului guvern, în urma alegerilor din iunie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”