Serie de atacuri împotriva filialelor unor bănci rusești din Ucraina

Serie de atacuri împotriva filialelor unor bănci rusești din Ucraina

Mai multe sucursale a cel puțin trei bănci rusești - Sberbank, VTB și Alfa - au fost vizate de atacuri în ultimele 48 de ore în Ucraina, unde sentimentele antirusești au crescut în intensitate ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia și a sprijinului acordat de Moscova rebelilor separatiști din Donbas, potrivit AFP.

La Lviv, bastion naționalist în vestul țării, două sucursale ale Sberbank (structură publică) și o altă a VTB au fost vizate de sticle incendiare în noaptea de duminică spre luni, a indicat poliția locală.

Incendiul declanșat a cauzat daune considerabile în două din aceste instituții, dar a treia a scăpat doar cu un geam spart, potrivit poliției ucrainene.

La Mariupol, ultimul mare oraș din estul separatist prorus al țării, controlat de Kiev, persoane necunoscute au spart geamurile la o sucursală a Sberbank duminică, a raportat luni un site informațional local.

În fine, în centrul Kievului, militanți ai extremei drepte au vandalizat sâmbătă dimineața două sucursale ale Sberbank și Alfa, precum și sediul grupului System Capital Management (SCM), al cărui proprietar este Renat Ahmetov, omul cel mai bogat din Ucraina și patron al clubului de fotbal Șahtior Donețk, acuzat că a făcut jocul separatiștilor la începutul insurecției în 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski