Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?

Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?

Dezvăluim în exclusivitate o informație care poate reprezenta un moment de cotitură pentru bună parte din clasa politică, sistem și alte instituții ale statului român. Este vorba despre o operațiune desfășurată în cel mai mare secret și prin care FBI a conficat serverele companiei ASESOFT ! Existând suspiciuni rezonabile, după cum susțin sursele noastre, că ASESOFT, ”perla” imperiului IT dezvoltat de Sebastian Ghiță la umbra contractelor cu statul ar fi fost implicată în campania electorală ”murdară” din Statele Unite ale Americii. Și este clar că aici nu mai vorbim doar de eventuale zvonuri, bârfe sau piste false, din moment ce agenții FBI au recurs la un asemenea gest fără precedent!, dezvăluie  national.ro .

Iar șocul este unul cu atât mai mare cu cât până acum, nicio autoritate a statului, indiferent de cine s-a perindat la putere, nu a îndrăznit să ducă la ”next level” ancheta declanșată în urmă cu peste patru ani cu privire la ”fuga controlată” din România a lui Sebastian Ghiță. În timp ce era pus sub control judiciar! De asemenea, nici măcar acum nu se îndrăznește să i se taie robinetul cu cash prin care i se pompează bună parte a sumelor uriașe derulate de firmele asupra cărora încă păstrează controlul. De la companii IT până la locații nocturne de fițe… Iar decizia Belgradului de a îi acorda o o formă ”all inclusive” de protecție ”fugarului” Ghiță nu făcuse decât să legendeze și mai mult intangibilitatea acestuia în fața legii din România. Ceea ce poate fi și în continuare tot la fel de adevărat! Însă cu totul altfel stau lucrurile când vine vorba de legea americană! Astfel că acum, după ce FBI-ul a confiscat serverele ASESOFT este foarte posibil să se împlinească și minunea extrădării lui Sebastian Ghiță din Serbia. Dar nu în România, ci direct în Statele Unite ale Americii!

Cine e ASESOFT

Compania ale cărei servere au fost confiscate de către agenții FBI pentru că de pe ele ”s-ar fi umblat” în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA dintre Joe Biden și Donald Trump este de departe ”firma mamă” a ”suveicilor” din domeniul IT prin care Sebastian Ghiță derula direct sau prin interpuși miliarde de euro anual. Iar de-abia la trei ani după ”dezertarea” lui Ghiță, în octombrie 2019, companiile ASESOFT și Teamnet International, fondate de miliardarul fugar și cumnatul acestuia, Cristian Anastasescu au fost trimise în judecată de procurorii DNA. Dar și nenumărați alți intermediari care operau pentru compania mamă ASESOFT, pentru o evaziune fiscală de 100 milioane de lei. Astfel, alături de ASESOFT și Teamnet au mai fost trimise în judecată și alte companii paravan ale lui Sebastian Ghiță, precum Merconsult Team, IT Infocons Services, 2K Telecom, Network One Distribution (fostă ASESOFT Distribution), Expert One Research ( fostă XOR IT Systems), Future Time Communication Technologies, Accessnet Internațional, Sungard Systems, Infratel Net, Glar Construct și Viewpedia Soft. Iar pe persoană fizică fratele mai mic Alex Ghiță; cumnatul Cristian Anastasescu; vărul soției, Răzvan Ionuț Chirilă; Alina Daniela Iordăchescu; Valentin Gabriel Nițu; Gabriel Marin Anghel zis ”Ceață”; Radu Bogdan Nedelcu; Mariana Meri Dimulescu; George Mihail Stan, Ovidiu Romulus Văleanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...