Serverul departamentului de poliţie din Washington D.C. a fost atacat de hackeri

Serverul departamentului de poliţie din Washington D.C. a fost atacat de hackeri

Serverul departamentului de poliţie din Washington D.C. a fost atacat de hackeri, au relatat media americane citate marţi de Reuters.

Potrivit agenţiei AP, atacul a fost revendicat de un grup de hackeri rusofon.

Poliţia din Washington D.C. a menţionat într-un comunicat difuzat luni seara că încă lucrează la "stabilirea impactului total" al atacului şi că FBI a lansat o anchetă pe acest subiect.

Comunicatul nu precizează cine sunt suspecţii în legătură cu acest incident.

Potrivit AP, nu sunt indicii că operaţiunile poliţiei ar fi fost afectate, dar grupul de ransomware Babuk, care a revendicat responsabilitatea, susţine că a furat date sensibile, inclusiv legate de informatori, şi ameninţă să pună aceste informaţii la dispoziţia unor bande infracţionale.

Grupurile de ransomware ţin fişiere şi reţele "captive" până la plata unei răscumpărări, menţionează Reuters.

Secretarul pentru securitate internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a afirmat în martie că eliminarea acestor grupări reprezintă o prioritate pentru departamentul său. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu