Serviciile de informaţii ucrainene: Rusia încearcă să identifice rutele europene prin care sunt aduse armele în Ucraina

Serviciile de informaţii ucrainene: Rusia încearcă să identifice rutele europene prin care sunt aduse armele în Ucraina

„Agenţii ţării de ocupaţie au fost instruiţi să identifice şi să urmărească rutele folosite pentru livrarea ajutorului militar în Ucraina. În scopul de a determina schemele de livrare şi numărul armelor ce sunt transferate apărătorilor Ucrainei de către ţările partenere în vederea respingerii invaziei ruse, ataşaţii militari ruşi în ţările din UE au primit ordine – prin canale de comunicare secrete – să intensifice recrutarea ofiţerilor de poliţie şi cetăţenilor implicaţi în transportul armelor”, a comunicat Direcţia Principală de Informaţii din Ucraina.

Se relatează că în regiunile de la graniţele cu Ucraina, serviciile speciale ale Federaţiei Ruse încearcă să folosească în acest scop reprezentanţi ai comunităţilor locale şi activişti pro-ruşi.

Potrivit informaţiilor de la servicii, europenii care sunt abordaţi şi li se fac propuneri să colaboreze cu ruşii contactează imediat poliţia şi serviciile de securitate.

„Primele MLRS M270 au sosit. Ele vor fi o bună companie pentru HIMARS pe câmpul de luptă”, a scris pe Twitter ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov.

Reznikov nu a precizat numele ţării care a furnizat sistemele M270.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”