Serviciile platformei de streaming muzical Spotify vor fi suspendate în Rusia

Serviciile platformei de streaming muzical Spotify vor fi suspendate în Rusia

Spotify Technology SA a anunţat vineri că va suspenda serviciile platformei sale de streaming muzical în Rusia, ca răspuns la noua legislaţie privind mass-media din această ţară, transmite Reuters.

Numărul unu mondial al industriei de streaming muzical a închis luna aceasta pe termen nelimitat biroul din Rusia, ca urmare a invaziei Ucrainei lansată de Moscova.

Autorităţile de la Moscova au introdus două noi infracţiuni penale la începutul lunii martie: una pentru difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă şi o alta pentru diseminarea de informaţii false despre trupele ruse. Această ultimă infracţiune prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare şi îi vizează în special pe oponenţi şi mass-media independente, care riscă să fie urmăriţi penal pentru orice denunţare a ofensivei.

De la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, Guvernul şi-a întărit considerabil controlul asupra informaţiilor difuzate pe internet, unul dintre ultimele spaţii de exprimare liberă din Rusia. A fost interzisă accesarea mai multor mass-media ruse şi străine, inclusiv BBC, iar reţelele sociale americane Facebook şi Instagram au fost declarate extremiste de un tribunal de la Moscova. Accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricţionat.

Luna aceasta, Spotify a anunţat că întreg conţinutul media de stat ruse RT şi Sputnik va fi eliminat. Ambele sunt acuzate de naţiunile occidentale că răspândesc propagandă de război şi informaţii false şi au fost interzise în Uniunea Europeană.

Spotify are aproximativ 406 milioane de utilizatori, dintre care 180 milioane sunt abonaţi.

În Rusia şi în Ucraina, Spotify a început să funcţioneze în vara anului 2020. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...