Serviciile secrete britanice: „Rusia nu este capabilă să își protejeze complet căile ferate de sabotaje”

Serviciile secrete britanice: „Rusia nu este capabilă să își protejeze complet căile ferate de sabotaje”

Incidentele pe calea ferată în zonele de frontieră ale Rusiei cu Ucraina vor continua cel mai probabil, deoarece nu este ușor să protejezi o rețea feroviară atât de mare.

Cale ferată în Rusia FOTO Shutterstock

Serviciul britanic de informații pentru apărare a observat că, în ultima vreme, a crescut numărul incidentelor pe calea ferată rusă din zonele de frontieră cu Ucraina, care sunt considerate a fi acte de sabotaj comise de persoane necunoscute, iar astfel de incidente au perturbat aproape sigur aprovizionarea feroviară pentru nevoile forțelor rusești cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp în anumite locuri.

"Deși brigăzile sale de trupe feroviare sunt capabile să restabilească liniile rapid, aceste incidente vor crește presiunea asupra forțelor de securitate internă ale Rusiei, care foarte probabil vor rămâne incapabile să protejeze pe deplin rețelele feroviare vaste și vulnerabile ale Rusiei împotriva atacurilor", se arată într-un raportul Serviciului de informații al apărării din Marea Britanie.

Rusia va trebui probabil să își schimbe sistemul de aprovizionare cu combustibil din cauza atacurilor regulate asupra bazelor de depozitare din zonele de la granița cu Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...