Serviciul german de informații externe a spionat ani de zile Interpolul (Der Spiegel)

Serviciul german de informații externe a spionat ani de zile Interpolul (Der Spiegel)

Serviciul german de informații externe (BND) a spionat ani de zile Organizația Internațională de Poliție Criminală Interpol și birourile de legătură ale organizației în zeci de țări precum Austria, Grecia și Statele Unite ale Americii, scrie revista germană Der Spiegel, relatează sâmbătă Reuters.

Der Spiegel, care menționează documente pe care le-a consultat, a afirmat că BND a adăugat adrese de e-mail, numere de telefon și numere de fax ale anchetatorilor de poliție pe lista sa de supravegheri.

În plus, agenția germană de informații a monitorizat și Oficiul European de Poliție Europol, cu sediul la Haga, scrie publicația germană.

Der Spiegel a relatat în luna februarie că BND a spionat jurnaliști ai mai multor instituții media străine, printre care BBC, New York Times și Reuters.

Activitățile BND au fost atent analizate în timpul unei investigații parlamentare germane cu privire la acuzațiile potrivit cărora Agenția Națională de Securitate din SUA (NSA) ar fi monitorizat comunicațiile unor lideri străini, inclusiv telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel, amintește Reuters.

Konstantin von Notz, membru al Partidului Verzilor care face parte din Comisia de investigație, a descris ultimele informații privind activitățile de spionaj ale BND drept "scandaloase și impenetrabile".

"Știm acum că parlamente, diverse companii și chiar jurnaliști și editori au fost vizați, precum și țări aliate", a spus von Notz într-un comunicat.

El a spus că ultimele informații arată cât de ineficiente au fost până acum controalele parlamentare, în pofida noii legislații care vizează reformarea BND. "Acest lucru reprezintă un pericol pentru statul nostru de drept", a spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...