Serviciul secret ucrainean a descoperit o cameră subterană folosită de hackerii ruși

Serviciul secret ucrainean a descoperit o cameră subterană folosită de hackerii ruși

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat vineri, 19 august, că a descoperit, în Kiev, o cameră subterană folosită de hackerii ruși pentru atacuri cibernetice.

SBU a transmis că hackerii au închiriat virtual 100 de servere din Ucraina și din străinătate pe care le-au folosit pentru atacuri cibernetice, inclusiv împotriva site-urilor web guvernamentale. Ei au reușit să spargă computere, să fure parole și să efectueze atacuri DDoS, inclusiv pe site-urile autorităților statului.

În camera secretă, SBU a descoperit computere, telefoane mobile și carduri bancare prin care erau făcute tranzacțiile cu ”clienții hackerilor.”

”Rețeaua a servit peste 100 de "abonați", majoritatea dintre aceștia fiind hackeri din Rusia”, a mai transmis SBU.

Autoritățile au arestat un suspect, însă ancheta continuă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko