Seulul, după insultele surorii lui Kim Jong Un: Nord-coreenii nu respectă nici măcar standardele de politeţe

Seulul, după insultele surorii lui Kim Jong Un: Nord-coreenii nu respectă nici măcar standardele de politeţe

Premierul sud-coreean Han Duck-doo şi-a exprimat joi regretul după ce sora liderului nord-coreean Kim Jong-un l-a insultat pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, relatează Yonhap şi Reuters.

Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un FOTO EPA-EFE

(Nord-coreenii) "nu respectă nici măcar standardele fundamentale de politeţe. Mare păcat", a declarat premierul sud-coreean presei, întrebat în legătură cu atacul personal al lui Kim Yo-jung la adresa lui Yoon, conform Agerpres .

"Consider că securitatea noastră nu poate şi nu trebuie să fie influenţată de condiţiile Coreei de Nord", a adăugat el.

Ministerul Unificării de la Seul şi-a exprimat, de asemenea, regretul faţă de folosirea unui "limbaj vulgar" la adresa preşedintelui sud-coreean şi a acuzat regimul de la Phenian că încearcă să provoace în Coreea de Sud un curent defavorabil guvernului actualului şef de stat.

Kim Yo-jung, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un,, i-a calificat joi într-un comunicat pe preşedintele sud-coreean şi guvernul său drept "idioţi care continuă să creeze situaţii periculoase", comparând regimul de la Seul cu un "câine sălbatic care aleargă după un os dat de SUA".

Insultele au fost făcute la două zile după ce MAE sud-coreean a indicat că are în vedere impunerea de noi sancţiuni unilaterale împotriva Coreei de Nord în legătură cu lansările de rachete , inclusiv una balistică intercontinentală, de săptămâna trecută.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…