Sevil Shhaideh la DNA în dosarul 'Belina': Am primit raportul expertizei

Sevil Shhaideh la DNA în dosarul 'Belina': Am primit raportul expertizei

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au înmânat raportul expertizei realizat în dosarul "Belina".

"Am primit raportul expertizei, un CD, un DVD de fapt. Avem un termen de analiză al acestei expertize, termen în care putem să formulăm observaţii sau obiecţiuni (...) Această expertiză are nişte obiective, le vom analiza. Până nu văd despre ce este vorba, ce conţine această expertiză, eu nu pot să mă pronunţ (...) Este o procedură, sunt obligată să mă prezint de câte ori sunt citată, am venit, am preluat această expertiză, mă voi pronunţa asupra ei. Eu nu eram parte în acest dosar când s-a pornit această expertiză", a explicat Sevil Shhaideh.

Întrebată despre nominalizarea noului premier de către PSD, Sevil Shhaideh a spus că nu vrea să comenteze despre Guvern "pe treptele DNA".

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost pusă sub acuzare de DNA în septembrie 2017 pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul vizează trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale.

În acelaşi dosar, s-a mai dispus urmărirea penală faţă de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi faţă de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Guşă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, şi faţă de Alexandrina Anduţa Diaconu, registrator-şef în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru complicitate la abuz în serviciu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac