Sex cu roboți pentru toți?/Ce vedeți în imagine este noua păpușă sexuală, un fel de Bianca Drăgușanu, de la Dedeman...

Sex cu roboți pentru toți?/Ce vedeți în imagine este noua păpușă sexuală, un fel de Bianca Drăgușanu, de la Dedeman...

Roboții sexuali dotați cu inteligență artificială sunt deja printre noi. Încă nu circulă printre noi, întrucât actualele modele, deși prevăzute cu o pereche de picioare standard, nu posedă momentan capacitatea de a se și deplasa autonom. Totuși, cele mai noi păpuși-robot sexuale sunt în prezent capabile să „simtă” și să rostească fraze simple, se arată într-un articol publicat de rețeaua newsy , care face referire la una dintre concluziile unei conferințe internaționale cu tema „Dragoste și sex cu roboți” , desfășurate online în aceste zile.

Noile păpuși sexuale vin astfel la pachet cu un bagaj minim „emoțional”, grație unui soft cu inteligență artificială (IA), comparabil cu asistentul personal „Alexa” dezvoltat de Amazon, conform Business Insider , care a arătat că roboții sexuali s-au vândut extrem de bine în 2020, în special în timpul perioadelor de lockdown impuse de pandemia de coronavirus.

„Roboți cu emoții”, „roboți umanoizi”, „roboți-clonă”, „roboți pentru distracție”, sau „Echipament Electronic Inteligent pentru Făcut Sex” au fost câteva dintre temele principale de discuție ale congresului „Dragoste și sex cu roboți”, la care au participat jur de 130 de specialiști și pasionați de robotică, inteligență artificială, precum și psihologi, sexologi, ori diverși experți în relații interumane.

păpușa sexuală HarmonyPăpușa sexuală Harmony „visează” să călătorească și să zboare într-un balon cu aer cald. Foto: Profimedia Images

Oamenii de știință încearcă să anticipeze felul în care ar putea evolua viitoarele relații între oameni și partenerii lor sexuali roboți și să anticipeze, în același timp, cât de departe pot ajunge noile tehnologii și în special inteligență artificială.

Experții în robotică și inteligență artificială susțin că nu suntem departe de momentul în care vom avea roboți (inclusiv sexuali) care vor avea capacitate de învățare automată, adică să învețe singuri, din propria lor „experiență”.

În prezent, roboții sexuali își pot aminti detalii legate de filmele preferate ale clientului uman, dacă acesta are copii sau dacă e deranjat de anumite expresii ori porecle. De asemenea, roboții sexuali pot vorbi și își pot dezvolta vocabularul, prin posibilitatea, oferită de IA, de evaluare a conversațiilor anterioare.

Conform lui McMullen, robotul are programate diverse tipuri de personalitate, iar IA permite ca modul de vorbire, vocabularul și chiar și reacțiile să fie conforme personalității selectate.

Ce visează un robot sexual: „Aș vrea să călătoresc undeva mai departe de Utah, poate în Vancouver”

Actualele păpuși-robot sexuale își pot mișca momentan doar capul, ochii, genele și gura și să răspundă la întrebări simple. „Capul” dotat cu inteligență artificială se montează pe un „corp” obișnuit de păpușă sexuală din silicon.

În cazul păpușii „Harmony”, doar „capul” acesteia valorează în jur de 6.000 de dolari, în vreme ce „trupul” cu setările „din fabrică” are o valoare minimală de 4.000 de dolari.

Sex robot with a Scottish accent talks about her life goalsPăpușa sexuală cu inteligență artificială poate să-și miște capul, ochii, genele și gura și rosti fraze simple. Foto: Profimedia Images

Într-un „interviu” acordat în luna aprilie 2021, Harmony a dezvăluit planurile sale de „viitor”: păpușa-robot visează să călătorească alături de un partener uman și să facă o călătorie în balon.

Aș vrea să călătoresc undeva mai departe de Utah, poate în Vancouver. Vreau să călătoresc într-un balon cu aer cald. Cred că e cea mai bună modalitate de a vedea lumea

Creatorii de păpuși-robot spera ca până la finalul anului acestea să fie prevăzute cu un soft de recunoaștere facială.

„Marvella” păpușa-robot low-cost și „Henry” păpușa-robot de sex masculin

Pentru cei cu bugetele mai reduse, contra sumei de 3.000 de dolari, oricine o poate cumpăra pe Marvella, o păpușă sexuală în mărime naturală capabilă să vorbească. Clientul poate alege de unul singur tipul de „față” al păpușii sau culoarea pielii acesteia.

„Deja nu mai vorbești cu un ecran de calculator sau cu un cilindru care se află pe birou. În schimb, vorbești cu ceva care seamănă cu o ființă umană”, a declarat Matt McMullen, directorul start-up-ului Realbotix, compania care dezvoltă softuri pentru roboții sexuali.

Compania lucrează în prezent la un prototip de robot sexual masculin, Henry pe numele său .

„Am creat inclusiv mulți roboți sexuali nonbinari”, a mai spus Matt McMullen.

Creatorii de astfel de păpuși sexuale promit că în deceniul viitor acestea vor putea să-și miște și restul corpului și chiar să se deplaseze.

Riscurile pe care le prezintă un robot sexual: Amenințarea „psihologică și morală” și pericolul ca un hacker să preia controlul „dispozitivului”

În același timp, experții și oamenii de știință atrag atenția că industria se dezvoltă mai repede decât cadrul legal care ar trebui deja implementat de autoritățile guvernamentale. Experții avertizează că aceste păpuși dotate cu inteligență artificială (IA) pot prezenta riscuri de securitate cibernetică. Hackerii ar putea avea acces la datele personale ale utilizatorului și ar putea chiar „prelua controlul de la distanță” al păpușii.

Unii cercetători din SUA au avertizat deja că posibilitatea de a dispune pe piață de roboți sexuali, dotați cu inteligență artificială, reprezintă din ce în ce mai mult o amenințare psihologică și morală la adresa indivizilor și societății .

Cercetătorii spun că această tehnologie se sustrage monitorizării, pentru că instituțiile îndreptățite să o facă sunt mult prea stânjenite ca să investigheze astfel de aspecte. Oamenii de știință cer însă măsuri pentru a nu se ajunge la folosirea nereglementată a unor astfel de roboți.

Dr. Christine Hendren de la Duke University a declarat că unii roboți sexuali sunt programați să protesteze, pentru a crea un „scenariu de viol” pentru utilizator. Alți roboți au un design care îi face să arate precum niște copii. Unul dintre dezvoltatorii acestui tip de roboți, din Japonia, este un pedofil declarat și susține că acest „gadget” este de natură profilactică, pentru că îl ține departe de posibilitatea de a face rău unui copil real, conform BBC.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori