Sfatul Rusiei pentru trupele care se confruntă cu atacuri de drone: ”Sudați cuști pe orice vehicul”

Sfatul Rusiei pentru trupele care se confruntă cu atacuri de drone: ”Sudați cuști pe orice vehicul”

Noile ilustrații publicate de Ministerul rus al Apărării detaliază exact această strategie pentru trupele lor, indicând modul în care fiecare vehicul ar trebui să fie acoperit cu cuști pentru a se proteja de vehiculele aeriene fără pilot (UAV).

Arme de război rusești FOTO: Arhivă

Deși ambele părți ale războiului au folosit anterior cuști rudimentare pentru a se confrunta cu dronele, se pare că Rusia se resemnează la aceste apărări limitate pentru viitorul apropiat, într-un semn al modului în care dronele de atac au devenit dominante și periculoase, potrivit businessinsider.com.

Luni, au fost publicate ilustrații ale principalei direcții blindate a ministerului, care prezintă diverse metode de protecție a echipamentelor împotriva dronelor cu vedere la prima persoană (FPV) echipate cu explozibili și a altor amenințări de drone. În multe cazuri, sfatul oficial al ministerului este de a suda diverse forme și dimensiuni de cuști pe vehicule. Unele ilustrații arată cuști pe partea superioară a turelelor tancurilor, în timp ce altele arată cuști care înconjoară părțile laterale, din față și din spate ale vehiculelor.

Ilustrațiile sugerează modul în care trupele ar trebui să dispună cuștile pentru a maximiza protecția împotriva dronelor care explodează, cum ar fi construirea unei bariere deasupra unei turele de tancuri, într-un astfel de unghi încât o dronă să nu poată găsi o cale de trecere prin cușcă.

Aceste măsuri de protecție complică traiectoria de zbor a unei drone de mici dimensiuni, însă, în ultima vreme, Ucraina a dat dovadă de o îndemânare impresionantă în navigarea dronelor sale pe câmpul de luptă, zburând în trapele deschise ale tancurilor și localizând trupe ascunse în vehicule. Iar dronele cu încărcături utile mari sunt susceptibile de a sparge gardul improvizat.

Cuștile nu sunt totale pentru a permite trupelor să iasă în continuare din vehiculele lor, permițând punctele de acces pentru ca dronele să se înghesuie și să distrugă.

Strategia Rusiei nu este nouă în acest război . Ambele părți au construit cuști pe tancurile și vehiculele lor pentru a se proteja de drone, în condițiile în care dronele ieftine au devenit un atu dominant și amenințător pe câmpul de luptă, capabil să distrugă totul, de la poziții de trupe la vehicule blindate.

Când au început să apară la începutul verii clipuri video și fotografii cu cuști de tip plasă pe tancuri, acestea păreau a fi o ultimă strategie de protecție împotriva dronelor, rachetelor antitanc și artileriei. Și, deși pot proteja unele echipaje de blindate de moarte sau rănire, ele reprezintă, de asemenea, un inconvenient operațional major, după cum a declarat anterior un expert în apărare pentru Business Insider.

Dacă ne uităm la ilustrațiile ministerului rus, unele amplasări ale cuștilor ridică întrebări cu privire la modul în care vor funcționa vehiculele. O cușcă pe turela unui tanc, de exemplu, ar putea complica capacitatea acestuia de a identifica, localiza și ținti inamicii cu tunul principal al tancului. O altă cușcă de pe un vehicul blindat pare să blocheze vederea șoferului, îngreunând astfel orientarea acestuia pe câmpul de luptă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?